De Beginnersgids voor een 7 Dagen Detox Sapkuur + Schema

Royaal Rood sapje

Overweeg jij om een detox sapkuur van 7 dagen te proberen? Dan ben je op de juiste plek beland.

Je gaat ontdekken wat de voordelen zijn van een 7-daagse sapkuur en de belangrijkste sapkuur richtlijnen voor een zo goed mogelijke voorbereiding.

Ook krijg je een kant-en-klaar sapkuur gids en schema zodat je goede resultaten zult bereiken.

Wil je direct beginnen met een sapkuur 7 dagen van HappyJuicy?

Klik hier om de voordelen van een 7 dagen detox te ervaren en geniet van 100% natuurlijke sapjes.

Hoe werkt de detox sapkuur van 7 dagen?

Op zoek naar een gezondere manier om af te vallen en je lichaam te ondersteunen bij het detoxen?

Hoewel dit op verschillende wijze kan worden gedaan, is de sapkuur voor 7 dagen van HappyJuicy een van de meest populaire manieren om dit te doen. Tijdens een 7-daagse sapkuur drink je voornamelijk sapjes, verspreid over 7 dagen.

Voor de sapkuur beginner kan een 7-daagse sapkuur misschien teveel van het goede zijn. Ben je helemaal nieuw in de wereld van sapvasten? In dat geval kan je het beste klein beginnen en een sapkuur van 3 dagen volgen en je opwerken naar een langere sapkuur van 5 dagen.

Je moet je lichaam laten wennen aan gezonde groentesapjes en ervoor zorgen dat het iets is waar je je aan kunt houden.

Aan de andere kant, als je al eerder een sapkuur gedaan hebt of graag sapjes drink, kun je jezelf uitdagen om met de sapkuur van 7 dagen te beginnen. Een detox sapkuur 7 dagen is het beste om maximaal resultaat te halen.

Welke HappyJuicy sapkuur je ook kiest, elke detox sapreiniging ondersteunt de ontgifting van je lichaam en helpt om ongezonde gewoontes en patronen te doorbreken.

Wil je onze sapkuur gids zien inclusief kant-en-klaar schema? Klik hier en we sturen het gratis naar je toe.

Een goede sapkuur voorbereiding is het halve werk

Het is heel belangrijk om een sappenkuur van 7 dagen te doen in een tijd waarin je weinig aan je hoofd hebt. Ook is een goede voorbereiding erg belangrijk om een sapjeskuur niet te verknoeien.

Om de kans op mogelijke ontwenningsverschijnselen te verminderen die kunnen optreden bij het schrappen van ongezonde, bewerkte voedingsmiddelen, moet je proberen om de week voor je sapkuur minder cafeïne, alcohol en geraffineerde suikers te consumeren voordat je met sapvasten (ontslakken) begint.

Het reinigen en ontgiften van je lichaam met behulp van een detox sapkuur kan tot symptomen leiden, maar onthoud dat dit in de meeste gevallen tijdelijk is.

Wanneer je stopt met het eten van ongezonde voeding, gaat je lichaam door een proces van ontwenning. Dit is goed, want het houdt in dat je op weg bent om je lichaam te detoxen en ontgiften.

Hoewel het op dat moment misschien niet zo voelt, zijn deze symptomen van korte duur en zullen ze overgaan.

Je kunt een 7-daagse sapkuur ondersteunen met een sauna, warm bad, meditatie, yoga en voldoende slaap.

Laten we nu de belangrijkste voordelen van een sapkuur bespreken, want een sapkuur van 7 dagen volgen heeft verschillende voordelen.

Alle 6 voordelen op een rijtje:

Voordelen detox sapkuur voor 7 dagen

Voordeel #1: ondersteunt je immuunsysteem

Groenten en fruit bevatten van nature veel vitamines, mineralen en andere belangrijke stoffen zoals antioxidanten.

Door het drinken van gezonde slowjuice sapjes met verse groente en fruit zal dit een positief effect hebben op je gezondheid, vooral als je op dit moment te weinig groente en fruit eet.

Voordeel #2: stimuleert het afvallen

Een 7 dagen detox kan het afslanken een boost geven omdat sapvasten voor een calorietekort zorgt.

Het voordeel van het drinken van het beste groentesap in vergelijking met afslankshakes uit de supermarkt is dat ze nog steeds vitamines en mineralen bevatten, met minder suiker en minder calorieën.

Onderzoek uit 2017 wees uit dat de deelnemers die gedurende 3 dagen slechts zes verschillende sapjes dronken, gemiddeld 1,7 kilo verloren.

De onderzoekers ontdekten ook dat er een toename was van goede bacteriën in de darmen die de spijsvertering ondersteunen.[1]Health benefit of vegetable/fruit juice-based diet: Role of microbiome

Voordeel #3: ondersteunt het lichaam bij het ontgiften

Je lichaam doet veel zelf aan ontgifting. Maar een ongezonde leefstijl kan op den duur voor een ophoping van toxische stoffen zorgen. En dit kan het moeilijker maken voor je lichaam om afvalstoffen efficiënt af te voeren.

Een sapkuur is een goede manier om het lichaam (zoals de lever, nieren en darmen) te ondersteunen bij het detoxen en ontgiften. Je krijgt ook meer energie en zit lekkerder in je vel.

Voordeel #4: slowjuice sap beter opneembaar

Hoewel het verleidelijk kan zijn om erg zoet smakende sapjes uit de supermarkt te drinken, moet je er rekening mee houden dat deze een veel hoger suikergehalte hebben.

Bovendien heeft er tijdens het productieproces vaak hoge druk of verhitting plaatsgevonden. Hierdoor gaan veel voedingsstoffen in het sap verloren. Ook worden er allerlei onnatuurlijke ingrediënten aan toegevoegd.

Cold pressed juice

Omdat we bij HappyJuicy gebruik maken van de koudgeperst (ofwel cold pressed) slowjuice techniek, komt sap vrij op dezelfde manier waarop sap vrijkomt als je op groente of fruit zou kauwen.

Door het sap koud en op langzame snelheid te persen, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen en mineralen behouden.

Het voordeel is dat je lichaam de belangrijke voedingsstoffen van slowjuice sap direct in het bloed kan opnemen zonder dat het eerst vezels hoeft te verteren (zoals wel het geval is bij het eten van groenten en fruit).

Omdat het alleen bestaat uit sap dat is geëxtraheerd uit rauwe groenten en fruit, kan het extreem gemakkelijk en snel worden opgenomen door het lichaam.

Met meer dan 260 gram groente en fruit per flesje zorgen ze voor een onmiddellijke verhoging van belangrijke voedingsstoffen in je lichaam.

Al met al genoeg redenen om een detox sapkuur van 7 dagen zelf te ervaren en je lichaam te ondersteunen met gezonde sapjes.

Klik hier voor meer informatie en om jouw 7-daagse Sapkuur met korting te bestellen (incl. kant-en-klaar sapschema) »

Alle HappyJuicy sapjes

Inhoud van de 7-Daagse Sapkuur van HappyJuicy

Per dag krijg je 5 sapjes die je mag drinken en 1 gembershot. In totaal drink je 42 sapjes, verspreid over 7 dagen.

Er zijn 9 verschillende sapjes vol gezonde voedingsstoffen in alle kleuren en smaken. En met meer dan 250 gram groente en fruit per flesje weet je zeker dat je gezondheid een boost krijgt.

Het enige wat je naast de sapjes en shots mag drinken is water, thee en koffie (met mate). Je mag alle theesoorten nemen, maar je mag aan de thee of koffie geen suiker of (kunstmatige) zoetstoffen toevoegen.

Hieronder zie je een overzicht van de inhoud van het pakket:

 • 4x Blushing Boost,
 • 4x Groene Verjonging
 • 4x Wortel Weerstand,
 • 4x Gouden Gezondheid,
 • 3x Groene Genezing,
 • 4x 100% Oranje,
 • 4x Bieten Boost,
 • 4x Kurkuma Geel
 • 4x Royaal Rood
 • 7x Gembershot
 • Uitgebreide handleiding en kant-en-klaar sapkuur schema
HappyJuicy 30 sapjes pakket voorkant groot

Detox Sapkuur 7 dagen schema

Hieronder vind je het sapkuur 7 dagen schema. Je houdt je aan de tijden van het schema, wat niet op een minuut aankomt, maar probeer het schema wel zo strak mogelijk te volgen. Uiteraard is het wel de bedoeling om de volgorde van het sapjes schema aan te houden.

Sapkuur 7 dagen schema: dag 1

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Wortel Weerstand sapje dat bestaat voor 70% uit groenten en voor 30% uit fruit. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gele paprika, limoen en de superfoods goji bessen en gember.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Kurkuma Geel sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn gele wortel, appel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Royaal Rood sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, appel, peer, citroen en de superfood camu camu.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Groene Genezing sapje bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, munt en superfood spirulina.
 • 19:00-20:00 uur: Blushing Boost sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn venkel, appel, gele wortel, komkommer, ananas, bleekselderij, rode biet en limoen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*
Wortel Weerstand sapje

Sapkuur 7 dagen schema: dag 2

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Bieten Boost sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, wortel, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Wortel Weerstand sapje dat bestaat voor 70% uit groenten en voor 30% uit fruit. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gele paprika, limoen en de superfoods goji bessen en gember.
 • 15:00-16:00 uur: Groene Verjonging sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, appel, peer, munt en spirulina.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Blushing Boost dat sapje bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn venkel, appel, gele wortel, komkommer, ananas, bleekselderij, rode biet en limoen.
 • 19:00-20:00 uur: 100% Oranje sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, witte kool, limoen en de superfood goji bessen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Aantal kcal: 436

Sapkuur 7 dagen schema: dag 3

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: 100% Oranje sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, witte kool, limoen en de superfood goji bessen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot        
 • 13:00-14:00 uur: Gouden Gezondheid sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn gele wortel, venkel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gemberwortel en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Bieten Boost sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, wortel, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Groene Verjonging sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, appel, peer, munt en spirulina.
 • 19:00-20:00 uur: Royaal Rood sapje bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, appel, peer, citroen en de superfood camu camu.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Aantal kcal: 453

Bieten Boost sapje

Sapkuur 7 dagen schema: dag 4

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Wortel Weerstand sapje dat bestaat voor 70% uit groenten en voor 30% uit fruit. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gele paprika, limoen en de superfoods goji bessen en gember.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Kurkuma Geel sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn gele wortel, appel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Royaal Rood sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, appel, peer, citroen en de superfood camu camu.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Groene Genezing sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, munt en superfood spirulina.
 • 19:00-20:00 uur: Blushing Boost sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn venkel, appel, gele wortel, komkommer, ananas, bleekselderij, rode biet en limoen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Aantal kcal: 494

Sapkuur 7 dagen schema: dag 5

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Bieten Boost sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, wortel, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Gouden Gezondheid sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn gele wortel, venkel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gemberwortel en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Groene Verjonging sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, appel, peer, munt en spirulina.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Kurkuma Geel sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn gele wortel, appel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en de superfood kurkuma.
 • 19:00-20:00 uur: 100% Oranje sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, witte kool, limoen en de superfood goji bessen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Aantal kcal: 455

Kurkuma Geel sapje

Sapkuur 7 dagen schema: dag 6

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Wortel Weerstand sapje dat bestaat voor 70% uit groenten en voor 30% uit fruit. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gele paprika, limoen en de superfoods goji bessen en gember.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Gouden Gezondheid sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn gele wortel, venkel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gemberwortel en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Royaal Rood sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, appel, peer, citroen en de superfood camu camu.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Groene Genezing sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, munt en superfood spirulina.
 • 19:00-20:00 uur: Blushing Boost sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn venkel, appel, gele wortel, komkommer, ananas, bleekselderij, rode biet en limoen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Aantal kcal: 421

Sapkuur schema: dag 7

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Bieten Boost sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, wortel, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Gouden Gezondheid sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn gele wortel, venkel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gemberwortel en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Groene Verjonging sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, appel, peer, munt en spirulina.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Kurkuma Geel sapje dat bestaat voor 70% uit groente en 30% uit fruit. De ingrediënten zijn gele wortel, appel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en de superfood kurkuma.
 • 19:00-20:00 uur: 100% Oranje sapje dat bestaat voor 100% uit groente. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, witte kool, limoen en de superfood goji bessen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Aantal kcal: 455

*Zonder suiker, (kunstmatige) zoetstoffen of melk

Ontdek hier alle voordelen van het 7-daagse Sapkuur programma en bestel met korting (incl. kant-en-klaar sapschema) »

HappyJuicy 18 sapjes pakket boven

Probeer na de 7-daagse sapkuur het eten van vet- en eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten rustig op te bouwen. Richt je op de dag na de sapkuur voornamelijk nog op groente, fruit, peulvruchten, noten en zaden. Denk bijvoorbeeld aan salades en soep.

Detox sapkuur 7 dagen ervaringen

Benieuwd naar de sapkuur 7 dagen detox ervaringen?

Hieronder heb ik enkele ervaringen van gebruikers met een detox sapkuur 7 dagen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

“Bij happyjuicy 30 groentesapjes besteld als eerste detox sapkuur 7 dagen ervaring. Ik was bang dat ik veel honger zou lijden, dit viel achteraf reuze mee. De groentesapjes werden op tijd geleverd. De sapkuur deed wat ik hoopte om een paar kilo kwijt te raken!”Anoniem

“Alles smaakte goed. Ben ook zeer tevreden over de begeleiding van happyjuicy en het duurzame concept. Alles wordt tot in de puntjes voor je geregeld als je een 7 dagen detox bestelt. Van de levering tot wat je moet drinken op welke dag. Dit was een stuk makkelijker dan ik dacht dat het zou zijn. Ik had geen honger en merkte op dag 3 een flinke toename van energie. Ik heb al een sapkuur 7 dagen opnieuw besteld voor volgende maand. En ik kan het zeker aan iedereen aanraden.”Saskia

“De manier van bestellen op jullie website is erg duidelijk en de levering verliep vlotjes. Ik vond het fijn dat er een eenvoudig schema met uigebreide uitleg bij zat om te volgen. De detox kuur van 7 dagen was goed te doen en een goede hoeveelheid in de flesjes. Ik haal de sapjes een dag eerder uit de vriezer en laat ze in de koelkast ontdooien. Op de dag zelf haal ik ze uit de koelkast, want persoonlijk vind ik ze op kamertemperatuur veel lekkerder. Voor de kwaliteit en service die je krijgt ben ik tevreden over de prijs per flesje.”Karima

Wil je de voordelen van een detox kuur 7 dagen zelf ervaren? Klik hier en gun je lichaam een welverdiende detox.

Maak je klaar om de vruchten te plukken van een gezonde juice cleanse terwijl jij je lichaam ontgift en in balans brengt!

Je kunt er zeker van zijn dat je op de goede weg bent om je ideale gewicht en een goede gezondheid te bereiken.

Veelgestelde vragen over de detox sapkuur 7 dagen van HappyJuicy

Waar kan ik de detox kuur 7 dagen bestellen?

Op deze pagina kan je het 7-daagse sapkuur kortingspakket van HappyJuicy bestellen. Na je bestelling gaan we direct aan het werk om je sapkuur pakket klaar te maken voor verzending. Als je vóór 9:00 uur bestelt op werkdagen kun je het pakket dezelfde dag nog ontvangen, anders wordt het de volgende werkdag.

Hoe vaak mag je een detox kuur 7 dagen doen?

Er zijn geen vaste regels voor hoe vaak je een detox kuur van 7 dagen mag volgen. Als goede vuistregel kun je één keer per 1-2 maanden een 7-daagse detox sapkuur doen om het gewenste effect te blijven houden terwijl je een gezond dieet aanhoudt.

Hoeveel kilo val je af met 7 dagen detoxen?

Een sapkuur bevordert het afslanken. Hoeveel kilo je kunt afvallen verschilt per persoon. Elk lichaam en ook iedere detox kuur is anders, maar bij een sapkuur van 7 dagen is het gebruikelijk dat mensen tussen de 2 en 5 kilo verliezen als gevolg van een calorietekort. Dit is een combinatie van vocht- en vetverlies. Door een sappenkuur te volgen verbrand je meer calorieën dan je binnenkrijgt.

Disclaimer: een 7 dagen detox kan voor sommige mensen behoorlijk ingrijpend zijn en moet worden vermeden door iedereen met gezondheidsproblemen. Als je een bestaande medische aandoening hebt, zoals diabetes of hoge bloeddruk, moet je altijd advies inwinnen van je arts. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten een sapkuur vermijden.

Ontdek onze 100% natuurlijke sapkuren en ervaar alle voordelen

Benieuwd naar een sapkuur om te sapvasten?

Wij van HappyJuicy bieden 100% natuurlijk slowjuice sapjes aan die je drinkt met ons sapkuur programma.

Dit speciale programma komt met een sapkuur gids en schema en is de ideale manier om je gewenste resultaat te behalen!

De groente en fruit die we gebruiken worden lokaal geteeld. Daarbij voegen we superfoods toe aan de sapjes. Kortom, onze sapjes zitten boordevol voedingsstoffen en ondersteunen daarmee je immuunsysteem en energieniveau.

Klik hier en ontdek direct onze sapkuur programma’s »

Wetenschappelijke bronnen[+]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.