Waarom onze sapjes?

Reden 1: persmethode die de kwaliteit beter behoudt

Je hebt vast wel eens sapjes in de supermarkt gezien. Geregeld worden deze in een koelvak gezet omdat ze dan vers lijken. In werkelijkheid is dat meestal helemaal niet nodig en is het een marketingtruc om het product vers te doen lijken.

In de reguliere supermarkten zijn er twee soorten slechte kwaliteit sapjes te vinden.

Hieronder een overzicht van de verschillende soorten slechte kwaliteit sapjes van supermarkten of andere aanbieders.

De slechte kwaliteit van de populaire vruchtensappen

De supermarkt is volgestopt met ongezonde vruchtensappen, die voor sommige alsnog gezond klinken omdat er ‘vruchten’ in de naam staat.

Toch zijn vruchtensappen samen met frisdrank juist één van de meest ongezonde producten die je kunt consumeren. Bij vruchtensappen wordt namelijk het sap uit het fruit geperst tot er een concentraat ontstaat. Hierdoor verlies je bijna alle voedingsstoffen (vitaminen, mineralen etc.). Daarna wordt het concentraat aangelengd met water en suiker waardoor je net zo goed frisdrank had kunnen drinken. Kortom, het is super ongezond!

Gezonde sapjes zijn wij nog niet tegengekomen in supermarkten. In sommige supermarkten is er wel een machine die verse sinaasappels perst.

De kwaliteit van de meeste “verse” sappen

Meestal wordt in de supermarkten de HPP techniek (hogedrukpasteurisatie) gebruikt als er geclaimd wordt dat het sapje vers is of deze in de koeling staat.

Bij de HHP techniek wordt onder gelijkmatige druk een sapje gemaakt maar wel met verlies van een groot gedeelte van de voedingsstoffen. Daarmee is het een techniek die tot lage kwaliteit leidt. Wel is het vrij goedkoop, maar in dit geval is goedkoop duidelijk ‘duurkoop’.

Supermarkten verkopen bijna altijd alleen de sappen die langdurig houdbaar zijn. Om deze reden zijn de sappen die je hier vindt meestal van lage kwaliteit.

De kwaliteit van cold pressed slowjuice

Dit is de techniek die wij gebruiken. Door het sap koud en op langzame snelheid te persen, blijven veruit de meeste smaak, nutriënten en enzymen behouden. Het persen van spinazie, sla en andere bladgroenten werkt uitsluitend in een slowjuicer.

Kortom, dit is de ultieme manier om optimaal gebruik te maken van al de groente en het fruit voor een gezond sapje vol voedingsstoffen en met een rijke smaak.

Reden 2: positief effect op gezondheid

Door het drinken van gezonde slowjuice sapjes met verse groente en fruit zal dit een positief effect hebben op je gezondheid, vooral als je op dit moment te weinig groente en fruit eet.

We hoeven jou niet te vertellen dat groente en fruit één van de belangrijkste bronnen is om je vitaminen binnen te krijgen.

Groente en fruit zorgen er mogelijk voor dat je lichaam gezonder wordt en het ook langer gezond blijft.

Bekijk de video onderaan de pagina om meer over de voordelen per sapje te leren.

Reden 3: afvallen met een sapkuur

Naast het boosten van je gezondheid kun je onze sapjes ook gebruiken om af te vallen.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen met een 1 daagse sapkuur, 3 daagse sapkuur of 5 daagse sapkuur waarbij je door alleen sapjes te drinken minder calorieën tot je neemt en je als resultaat afvalt.

Reden 4: verse producten uit eigen regio

Als je ergens anders een sapje koopt, heb je waarschijnlijk geen enkel idee waar het vandaan komt of hoe het is gemaakt. Bij ons is dat wel duidelijk en transparant.

Wij gebruiken voornamelijk groente en fruit uit eigen regio, in dit geval met name Friesland. Zo beloon je onze eigen Nederlandse boeren, die bij ons een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Vind hier precies welk ingrediënt we waar kopen.

Al het restant dat we overhouden van groente en fruit doneren we aan lokale boeren, die het gebruiken als voer voor hun dieren.

Reden 5: geen toevoegingen

Zoals gezegd wordt er suiker toegevoegd aan allerlei vruchtensappen. Bij ons kan je er zeker van zijn dat we dat nooit zullen toevoegen. Onze sapjes zijn namelijk vrij van toegevoegde suikers, e-nummers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Onze sapjes zijn daarmee echt 100% natuurlijk! 

Onze 9 sapjes en de voordelen per sapje

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.