Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemene vragen

Na je bestelling gaan we direct aan het werk om je sapjespakket in een doos te stoppen met een pakbon erop.

Je kunt zelf kiezen op welke dag je het pakket wilt ontvangen. Als je vóór 9:00 uur bestelt op werkdagen kun je het pakket dezelfde dag nog ontvangen, anders wordt het de volgende werkdag.

Je ontvangt voor de levering via de mail een Track & Trace code waarmee je je pakket kunt volgen. De sapjes komen voor bestellingen in Nederland aan tussen 17:00 en 22:30 uur (uitzonderingen daargelaten).

Ja, wij leveren aan mensen die in België wonen.

Je kunt zelf kiezen op welke dag je het pakket wilt ontvangen. Als je voor 10:00 uur bestelt, dan kan je het op de volgende werkdag ontvangen. Meestal wordt er geleverd tussen 11:00 en 17:00 uur. 

Je ontvangt voor de levering via de mail een Track & Trace code waarmee je je pakket kunt volgen. 

In een reguliere vriezer passen 40 tot 50 flesjes in één lade.

Gekoeld en ongeopend zijn de sapjes ten minste 7 dagen houdbaar. Als een sapje buiten de koelkast staat, is deze een dag houdbaar.

Bevroren sapjes zijn ten minste 6 maanden houdbaar. Het is mogelijk om na ontdooiing van de sapjes deze nogmaals in te vriezen maar dan is de houdbaarheid in de koelkast vervolgens 4 dagen in plaats van ten minste 7.

Ja, omdat de groente en fruit lokaal met de hand gekozen is – en niet via massaproductie wordt verwerkt – gaat er niets verloren.

De overblijfselen van het groente en fruit worden gedoneerd aan een lokale boer die het aan zijn scharrelvarkentjes voert.

Lege flesjes, die bij ons BPA vrij zijn, worden gerecycled als je ze in de plastic afvalbak doet. Er zit dus geen statiegeld op. We hebben gedacht aan het gebruiken van glazen flesjes maar dat blijkt minder duurzaam te zijn.

Lege flesjes, die bij ons BPA vrij zijn, worden gerecycled als je ze in de plastic afvalbak doet. Er zit dus geen statiegeld op.

We hebben gedacht aan het gebruiken van glazen flesjes maar dat blijkt minder duurzaam te zijn. Door het grotere gewicht van glas ten opzicht van plastic zijn de vervoerskosten hoger, wordt er meer brandstof gebruikt en het recyclen van glas is energierijker proces dan plastic. 

Vragen over de sapkuur

Een sapkuur is geschikt voor iedereen behalve mensen met ondergewicht, mensen met eetstoornissen, als je zwanger bent, als je borstvoeding geeft en als je jonger bent dan 18 jaar.

Raadpleeg in geval van twijfel voor gebruik eerst uw huisarts of specialist. 

Het beperken van de calorie-inname om gewicht te verliezen is één van de meest effectieve methodes om gewicht te verliezen. Met deze sapkuur is deze beperking goed te bereiken waarbij je iedere dag met de sapjes veel voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Bij ieder sapjespakket zit een uitleg met een schema over wanneer je welk sapje drinkt. Alles is dus al van tevoren voor je bedacht, je hoeft alleen de stappen te volgen. 

Het enige wat je naast de sapjes mag drinken is water, thee en koffie (met mate). Je mag alle theesoorten nemen, maar je mag aan de thee of koffie geen suiker of (kunstmatige) zoetstoffen toevoegen. De meeste mensen ervaren dat het drinken van water of thee het hongergevoel iets stilt.

Bijverschijnselen komen weinig voor, een klein gedeelte van de gebruikers ervaart hoofdpijn, zweten, onrustig slapen of hongergevoelens tijdens het sapvasten. Dit kan komen door (lichte) ontwenningsverschijnselen door tijdens de sapkuur geen middelen te gebruiken als sigaretten, suiker en alcohol. Koffie mag overigens met mate.

Er zit een groot verschil tussen helemaal niets eten en sapvasten. Over het algemeen ervaren mensen weinig honger als ze onze sapkuur volgen want je drinkt dagelijks 4 tot 6 sapjes die boordenvol vitamines en mineralen zitten. 

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.