Veelgestelde vragen (FAQ)
Algemene vragen
Hoe werkt het bestellen?
Na je bestelling gaan we direct aan het werk om je sapjespakket in een doos te stoppen met een pakbon erop.
Je kunt zelf kiezen op welke dag je het pakket wilt ontvangen. Als je vóór 9:00 uur bestelt op werkdagen kun je het pakket dezelfde dag nog ontvangen, anders wordt het de volgende werkdag.
Je ontvangt voor de levering via de mail een Track & Trace code van onze vervoerder Trunkrs waarmee je je pakket kunt volgen. Voor zowel Nederland als Vlaanderen komen de bestellingen aan tussen 17:00 en 22:30 uur (preciezer tijdstip bepalen is niet mogelijk).
Ik woon in België, kan ik bestellen?
Ja, onze vervoerder Trunkrs levert helaas enkel in Vlaanderen, en momenteel niet in Wallonië.
Je kunt zelf kiezen op welke dag je het pakket wilt ontvangen. Als je vóór 9:00 uur bestelt op werkdagen kun je het pakket dezelfde dag nog ontvangen, anders wordt het de volgende werkdag.
Je ontvangt voor de levering via de mail een Track & Trace code waarmee je je pakket kunt volgen. Voor zowel Nederland als Vlaanderen komen de bestellingen aan tussen 17:00 en 22:30 uur (preciezer tijdstip bepalen is niet mogelijk).
Hoeveel sapjes kunnen er in de vriezer?
In een reguliere vriezer passen 40 tot 50 flesjes in één lade.
Hoe lang zijn de sapjes houdbaar?
De sapjes komen bevroren toe en zijn getest op 24 maanden houdbaarheid. Houd de THT op de dop aan.
Als je een sapje ontdooid hebt, zijn ze in de koelkast ongeopend ten minste 3 dagen houdbaar. Als een sapje buiten de koelkast staat, is deze een dag houdbaar.
Zijn de sapjes duurzaam gemaakt?
Ja, omdat de biologische groente en fruit lokaal met de hand gekozen is – en niet via massaproductie wordt verwerkt – gaat er niets verloren.
Zijn de flesjes plastic of glas en is er statiegeld?
Veel sapjes leveranciers gebruiken recyclebaar plastic, maar vrijwel niemand gebruikt gerecycled plastic. Kortom, bijna iedereen laat alsnog nieuw plastic maken voor hun flesjes. Uiteraard zijn onze flesjes vrij van schadelijke stoffen zoals BPA.
Onze flesjes zijn wel van gerecycled plastic gemaakt, die je in de plastic afvalbak deponeert. Er zit geen statiegeld op.
Wat te doen met de lege flesjes en is het duurzaam?
De lege flesjes worden gerecycled als je ze in de plastic afvalbak doet. Er zit dus geen statiegeld op.
We hebben gedacht aan het gebruiken van glazen flesjes maar dat blijkt minder duurzaam te zijn. Door het grotere gewicht van glas ten opzicht van plastic zijn de vervoerskosten hoger, wordt er meer brandstof gebruikt en het recyclen van glas is een energierijker proces dan plastic.
Vragen over de sapkuur
Is dit voor iedereen geschikt?
Een sapkuur is geschikt voor iedereen behalve mensen met ondergewicht, eetstoornissen, schildklierstoornissen, die zwanger zijn, die borstvoeding geven en als je jonger bent dan 18 jaar.
Raadpleeg in geval van twijfel voor het doen van een sapkuur eerst uw huisarts of specialist. We willen benadrukken dat de informatie over de sapkuur die we verstrekken niet bedoeld is om een medische aandoening te behandelen, te genezen of te voorkomen. Het is evenmin bedoeld als een vervanging van medicatie.
Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een sapkuur geen vervanging is voor een gezonde en uitgebalanceerde voeding op lange termijn. Het kan worden gezien als een tijdelijke kuur of als onderdeel van een algemene gezonde levensstijl.
Wanneer moet ik welk sapje drinken?
Bij ieder sapjespakket zit een uitleg met een sapschema over wanneer je welk sapje drinkt. Alles is dus al van tevoren voor je bedacht, je hoeft alleen de stappen te volgen.
Mag ik wel nog water, thee of koffie drinken?
Het enige wat je naast de sapjes mag drinken is water, thee en koffie (met mate). Je mag alle theesoorten nemen, maar je mag aan de thee of koffie geen suiker of (kunstmatige) zoetstoffen toevoegen. De meeste mensen ervaren dat het drinken van water of thee het hongergevoel iets stilt.
Zijn er bijwerkingen?
Bijwerkingen komen weinig voor. Een klein gedeelte van de gebruikers ervaart hoofdpijn, zweten, onrustig slapen of hongergevoelens tijdens het sapvasten. Dit kan komen doordat sapkuren laag zijn in calorieën. Ook kunnen er (lichte) ontwenningsverschijnselen optreden tijdens de sapkuur door geen middelen te gebruiken als sigaretten, suiker en alcohol.
Ga ik geen honger krijgen?
Er zit een groot verschil tussen helemaal niets eten en sapvasten. Over het algemeen ervaren mensen weinig honger als ze onze sapkuur volgen want je drinkt dagelijks 4 tot 6 sapjes die boordevol vitamines en mineralen zitten.