oscar-groente-duurzaamheid-groot

Duurzaamheid

We hebben maar één aarde en geen wezens hebben daar meer effect op dan mensen. Daarom vinden wij dat iedereen de verantwoordelijkheid heeft om een steentje bij te dragen.

Dit doen we voor alle kinderen, voor de dieren en voor onszelf.

Om deze reden staan wij continu stil bij de vraag over hoe wij niet alleen meer voor de klant en onszelf kunnen betekenen, maar ook voor de aarde.

Het volgende hebben wij met volle bewustzijn gedaan voor onze duurzaamheid.

Energie van de zon

Oogsten, juicen, kantoorwerk en het bezorgen. Het gehele proces van sapjes kost energie.

Daarom wekt ons bedrijf energie op door middel van zonnepanelen.
 
Oscar duurzaam zonnepanelen

Natuurlijke groente en fruit, zonder massaproductie

Wij zijn een klein bedrijf. Daardoor kunnen wij met uiterste zorg en zonder massaproductie ervoor zorgen dat er geen voedsel verloren gaat en alles met oog op ethische standaards verloopt.

Persoonlijk kopen wij zoveel mogelijk de groente en fruit in van lokale natuurlijke boeren waardoor er weinig vervoer nodig is om aan onze ingrediënten te komen.

Op deze wijze zijn er zo min mogelijk tussenstappen en zien wij toe op een duurzaam proces.

De lokale boeren waar we producten inkopen, werken volgens allerlei milieustandaarden. Vind hier precies welk ingrediënt we waar kopen.

Pakketjesvervoer klimaatneutraal en per e-bike

Onze pakketjes vervoerder in Nederland is Trunkrs. Dit is niet alleen onze voorkeur omdat ze dezelfde of de volgende dag netjes bezorgen, maar ook omdat ze een grote focus op duurzaamheid hebben.

Ze bezorgen namelijk hun pakketjes fossielvrij en in bepaalde binnensteden bezorgen ze hun pakketjes middels elektrische bakfietsen.

Eind 2022 streven ze ernaar om volledig te bezorgen met elektrische bussen en elektrische bakfietsen, waardoor ze CO2-vrij zijn.

Onze leverancier voor zakelijke klanten

Onze leverancier DPD geeft tevens ook aan hoge targets te hebben qua duurzaamheid en het terugdringen van CO2-uitstoot. Volgens hun plannen en berekeningen hebben zij in 2025 geen of bijna geen uitstoot meer. En dat is knap, want het is een bedrijf met meer dan 75.000 werknemers.

Ze hebben al meer dan 2000 elektrische voertuigen en 62% van hun elektriciteitsverbruik is van duurzame bronnen.

Recyclebaar plastic flesjes

Veel sapjes leveranciers gebruiken recyclebaar plastic, maar vrijwel niemand gebruikt gerecycled plastic. Kortom, bijna iedereen laat alsnog nieuw plastic maken voor hun flesjes. 

Onze flesjes zijn wel van gerecycled plastic gemaakt, die je in de plastic afvalbak deponeert. Er zit geen statiegeld op.

Uiteraard zijn onze flesjes vrij van schadelijke stoffen zoals BPA. 

Waarom gebruiken we geen glas?

Sommige mensen denken dat glas beter voor de natuur is.

Maar na gesproken te hebben met experts zijn we tot de conclusie gekomen dat dit in ons geval zeker niet van toepassing is.

Het gewicht van glas is namelijk vele malen hoger dan het gewicht van plastic. Door het gewicht van glas wordt bij het vervoeren van de sapjes significant meer brandstof gebruikt. 

Er zijn daarnaast ook geen producenten van glazen flessen te vinden die hun vrachtwagens of fabrieken op groene elektriciteit laten werken. 

De CO2 besparing van glas vervalt volledig als voor elk gebruik een pakket vol glazen flessen vervoert moet worden naar onze opslag en van onze opslag naar jouw huis.

Om deze reden is het voor ons duurzamer om recyclebaar plastic te gebruiken in plaats van glazen flessen.

Voor het creëren van glazen flessen wordt ook vele malen meer energie gebruikt (ten opzichte van recyclebare flessen). Dit stoot meer CO2 uit.

Dat is een extra reden waardoor de duurzaamheid van glas ter discussie staat en dat vele experts stellen dat in de meeste gevallen recyclebaar plastic duurzamer is.

Restafval wordt gevoerd aan scharrel varkentjes

Wanneer je groente en fruit gebruikt om sapjes te maken, dan blijft er restafval over. Denk aan klokhuizen, schil, pitten, etc.

We vinden dit overbodig om weg te gooien, dat is mede omdat er water en energie is gebruikt om dit te produceren. 

Om deze reden voeren we het eetbare restafval aan de scharrelvarkens van een boer in de buurt.

Hier zie je de varkentjes die smullen van bietenpulp:

HappyJuicy schenkt aan Trees for All

Voor het kleine beetje CO2 dat we (helaas) alsnog indirect uitstoten doen wij jaarlijks een financiële compensatie aan stichting Trees for All.

De donaties die wij verzenden worden gebruikt om nieuwe bossen te planten.

Wil je meer weten over onze sapjes of wil je direct bestellen? klik dan op de link hieronder:

Direct de sapjes bestellen

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.