Beste Soorten Detox Kuur – De 10 Verschillende Methoden

sap dieet

Detox en reinigingskuren worden volop gepromoot en claimen gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en de gezondheid te verbeteren.

Veel daarvan is marketing praat om je het zoveelste product aan te smeren. Welke detox methoden kunnen hun claims waarmaken?

In dit artikel bespreken we de beste soorten detox kuren en de verschillende methoden om je lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften.

Klik hier om direct onze favoriete methode te bekijken.

Wat is een detox kuur en waarom doe je het?

Gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan een ongezonde leefstijl komen niet zomaar aanwaaien.

Er zal een lange periode van structureel ongezond eten en drinken aan vooraf zijn gegaan. Je lichaam kan deze opgehoopte afval- en gifstoffen op den duur niet goed meer afvoeren.

Als je dit artikel leest dan ben je die fase waarschijnlijk al voorbij en naarstig op zoek naar de beste methoden om te detoxen.

Het lichaam kan belast raken door verschillende soorten toxische stoffen:

  • Antinutriënten (cafeïne, alcohol, fructose-glucosestroop)
  • Zware metalen (kwik, lood, arseen en aluminium)
  • Industriële chemicaliën (pesticiden, onkruidverdelgers, schoonmaakmiddelen, lijmen)
  • Sterk bewerkt voedsel (transvetten en industriële vetten, toegevoegde suikers, plantaardige oliën, kunstmatige toevoegingen)

Tenzij je misschien op de noordpool woont, zal je vroeg of laat in contact komen met deze giftige stoffen. Geen reden tot paniek! Je lichaam doet veel zelf aan ontgifting door middel van de lever en de nieren.

Maar het binnenkrijgen van te hoge concentraties kan zorgen voor een ophoping van toxische stoffen. En dit kan het moeilijk maken voor je lichaam om afvalstoffen efficiënt af te voeren.

Met een goede kuur kun je het ontgiftingsproces ondersteunen met het reinigen van afvalstoffen die ongezond voor je zijn. Voor sommige mensen betekent het dat ze minder willen snoepen of roken, terwijl anderen juist proberen om meer groenten en fruit te eten met detox recepten.

Het klopt dat je lichaam in principe een zelfreinigend vermogen heeft. Maar als jij jarenlang ongezond (roken, alcohol, ongezond eten, etc.) hebt geleefd, kunnen er wel problemen zijn ontstaan. Daarom kan je je lichaam misschien wel een handje helpen.

Wil je onze sapkuur gids zien inclusief kant-en-klaar schema? Klik hier en we sturen het gratis naar je toe.

De beste detox kuren die je lichaam ondersteunen

Met welke detox methoden je dit kan doen en wat voor detox kuren er zijn leer je in dit artikel.

Beste detox kuur #1: slowjuice sapjes

Als het op voeding aankomt, hebt je geen gekke detox kuren nodig. Zo, dat is eruit!

“Je bent wat je eet” is een oud gezegde waar veel waarheid in schuilt. Sterker nog: het gaat veel dieper dan dat. Het is één van de beste adviezen om op te volgen.

Gezonde verse onbewerkte producten zijn ver in de minderheid. De meeste producten bevatten in de supermarkt zijn sterk bewerkt en bevatten veel suiker en weinig voedingswaarden.

Uit onderzoek van voedselwaakhond Foodwatch is gebleken dat aan meer dan de helft (56%) van de voedingsproducten in de supermarkt suiker is toegevoegd![1]

Het is gunstig om essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen zoals vitaminen en mineralen, afkomstig van verse en onbewerkte voedingsmiddelen.

Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is door je groente- en fruitconsumptie aan te vullen met natuurlijke slowjuice sapjes.

Dat komt omdat we ruim 250 gram groente en fruit (vol met vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten) in een sapje hebben geperst welke je direct kunt opdrinken en zonder het zelf te hoeven bereiden.

Onze HappyJuicy sapjes zijn beter dan de sappen in de supermarkt omdat daar vaak veel geraffineerd suiker aan is toegevoegd.

Beste sapkuur van 3, 5 of 7 dagen

Onze speciaal ontwikkelde sapkuur bevat vitamines en mineralen die je kunnen ondersteunen bij de weerstand en het energieniveau. Ondertussen geniet jij van een gevarieerde sapkuur van 3, 5 of 7 dagen met sapjes in maar liefst 9 verschillende smaken.

De sapkuur met groente- en fruitsapjes is bovendien voorzien van een handleiding. Je krijgt in één box alles wat je hiervoor nodig hebt diepgevroren thuisbezorgd, wanneer het jou uitkomt.

Wil jij een complete sapkuur?

Klik hier voor 100% natuurlijke slowjuice sapjes vol met vitaminen en mineralen.

Wat zijn de nadelen en bijverschijnselen?

Bijverschijnselen komen weinig voor. Een klein gedeelte van de gebruikers ervaart hoofdpijn, zweten, onrustig slapen of hongergevoelens tijdens het sapvasten. Dit kan komen doordat sapkuren laag zijn in calorieën. Ook kunnen er (lichte) ontwenningsverschijnselen optreden tijdens de sapkuur door geen middelen te gebruiken als sigaretten, suiker en alcohol. 

We raden sapvasten of sportvasten af aan mensen met ondergewicht, eetstoornissen, schildklierstoornissen, die zwanger zijn, die borstvoeding geven en als je jonger bent dan 18 jaar. Raadpleeg in geval van twijfel voor het doen van een sapkuur eerst uw huisarts of specialist.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een sapkuur geen vervanging is voor een gezonde en uitgebalanceerde voeding op lange termijn.

Beste detox kuur #2: ontgiften met detox thee

Het ontgiften met detox thee wordt ‘teatox’ genoemd. Fabrikanten van detox thee beweren dat het je lichaam helpt te ontdoen van afvalstoffen.

Afhankelijk van de thee die je drinkt, kan detox thee bepaalde ingrediënten bevatten die een gezondheidsbevorderend effect hebben op ons lichaam.

Je kunt denken aan ingrediënten zoals kaneel, gember, kurkuma, paardenbloemwortel, mariadistel of kliswortel. De meeste populaire detox thee zijn groene thee en oolong thee.

Het wordt door voorstanders gedaan om een ​​opgeblazen buik te verminderen, energie te stimuleren, je immuunsysteem te versterken en uiteindelijk gewichtsverlies te versnellen.

Net als bij het drinken van water en koffie kan het drinken van elke caloriearme drank je helpen om je tijdelijk vol te voelen, waardoor je minder eet.

De cafeïne in detox thee kan als diureticum werken (vochtafdrijvend) en helpen om de honger te beteugelen en de stofwisseling te stimuleren, hoewel niet is aangetoond dat dit leidt tot significant gewichtsverlies.

De meeste detox thee soorten hebben ook bepaalde ingrediënten die zouden ondersteunen bij het afvallen. Dan gaat het met name om stimulerende middelen zoals cafeïne.

Detox thee kan helpen bij het afvallen in combinatie met lichaamsbeweging en een gezond dieet.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van detox thee ondersteunt.

Veel van de beweringen die worden gedaan zijn gebaseerd op kleinschalige studies of dierstudies. En van sommige detox thee soorten is zelfs aangetoond dat ze gevaarlijk kunnen zijn.[2]

Sommige detox thee soorten bevatten veel cafeïne. Wie te veel cafeine binnenkrijgt kan last krijgen van klachten zoals een hoge hartslag, misselijkheid, diarree, zenuwachtigheid en een verstoorde slaap.[3]

Laxeermiddelen

Ook kunnen laxeermiddelen voorkomen in bepaalde soorten detox thee die de balans van elektrolyten in je lichaam verstoren.[4] Elektrolyten zijn essentiële mineralen, zoals natrium, calcium en kalium, die van vitaal belang zijn voor veel belangrijke functies in het lichaam.

Een laag kaliumgehalte kan bijvoorbeeld krampen in de benen veroorzaken die aanvoelen als plotselinge elektrische schokken die door je spieren gaan. Gebrek aan calcium kan het hartritme beïnvloeden.

Ten slotte kunnen sommige ingrediënten in soorten detox thee de vertering en de opname van voedingsstoffen uit voedsel remmen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt als je doel is om je lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften. Als je medicijnen gebruikt, raadpleeg dan eerst je huisarts voordat je met detox thee begint. 

Lees ook mijn uitgebreide artikel over andere manieren om je lichaam te detoxen.

Beste detox kuur #3: ontgiften en herstellen met probiotica

Het is waar. Dagelijks worden we blootgesteld aan toxische stoffen door het voedsel dat we eten, het water dat we drinken en de vervuilde lucht die we inademen.

Het is ook bekend dat industriële chemicaliën, pesticiden en zware metalen onze gezondheid geen goed doen.

In de meeste gevallen weet je lichaam zichzelf te ontgiften, maar wanneer het microbioom (daarmee bedoelen we de miljarden bacteriën die in je darm leven) uit balans is, kan je lichaam de afvalstoffen minder goed afvoeren.

Als dat gebeurt kun je last krijgen van symptomen zoals vermoeidheid, slechte adem, gewichtstoename, prikkelbaarheid, moeite met slapen, huidproblemen, etc.

Goede bacteriën

In dat geval kan een detox kuur ondersteuning bieden om het overbelaste lichaam een handje te helpen.

Natuurlijk wil je te allen tijde jouw lichaam de juiste detox ondersteuning bieden. Dat betekent een gezonde detox kuur met probiotica van de Kruidvat en geen gevaarlijke darmreiniging met een klysma.

Probiotica zijn goede bacteriën die je kunt binnenkrijgen via gefermenteerd voedsel (zuivelproducten) of supplementen (poeders, capsules).[5]

Probiotica stimuleren het immuunsysteem en remmen de groei van schadelijke darmbacteriën. Probiotica zorgt voor een toename van gezonde bacteriën in de darm.[6] Dit zorgt ervoor dat ziekteverwekkende organismen minder kans hebben om je ziek te maken.[7] Ze verdringen ook slechte bacteriën en gisten zodat ze zich niet kunnen vermenigvuldigen.

Ze kunnen zelfs helpen bij het afvallen. In één onderzoek verloren vrouwelijke deelnemers die op dieet waren en die gedurende 3 maanden Lactobacillus rhamnosus innamen (een bacteriesoort) 50% meer gewicht dan vrouwen die geen probiotica slikten.[8]

Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle probiotica helpen bij het afvallen.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Probiotica kan voor de meeste mensen als veilig worden beschouwd om te gebruiken als detox kuur.

Als je een medische aandoening hebt en medicijnen slikt, wil je extra voorzichtig zijn.

Raadpleeg dan eerst je behandelend arts voordat je met probiotica als detox kuur begint. De regelgeving over probiotica kan ook per land verschillen, dus zomaar een product online bestellen is riskant.

Bijwerkingen van probiotica die verband houden met de spijsvertering kunnen met name in het begin van de kuur ontstaan. Deze bijwerkingen zouden na enkele dagen moet verdwijnen. 

Beste detox kuur #4: ontgiften door te vasten

Een populaire manier van detoxen om het ontgiftingsproces van je lichaam op gang te brengen, is door aan onderbroken vasten te doen. Het ondersteunt de reinigende werking van je lever.[9][10].

Ook kan vasten als detox gunstige effecten hebben op het verouderingsproces en het stimuleert het proces van celherstel [11],[12].

Zoals je weet speelt je lever een belangrijke rol bij het verwijderen van gifstoffen uit je bloed.  Maar behalve je lever hebben je longen, darmen en nieren ook een rol in dit proces. Een verstoorde spijsvertering zorgt voor gezondheidsproblemen.

Vasten als detox kuur kan op verschillende manieren worden gedaan.

Sommige mensen beperken de tijd dat ze mogen eten tot 8 uur. Dit houdt in dat ze bijvoorbeeld elke dag tussen 10.00 uur en 18.00 uur eten en vasten van 18.00 uur tot 10.00 uur de volgende dag.

Een andere manier is door 24 uur te vasten. Je vast dan bijvoorbeeld van 18.00 avonds tot de volgende dag 18.00 uur.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Onderbroken als detox kuur is veilig voor de meeste volwassenen. Onderzoeken hebben echter aangetoond dat vasten kleine bijwerkingen heeft.

Het zal geen verrassing zijn dat honger een van de meest voorkomende bijwerkingen is van onderbroken vasten.

Wanneer je de calorie-inname vermindert of lange periodes zonder calorieën binnenkrijgt, kun je meer honger krijgen. Ook kunnen symptomen als hoofdpijn en prikkelbaarheid voorkomen. Dit is het vaak het gevolg van een lage bloedsuikerspiegel.[13].

Sommige groepen lopen meer risico op bijwerkingen die verband houden met vasten. Voor zwangere vrouwen en kinderen wordt afgeraden om te vasten.

Een extra groot nadeel van vasten is dat je geen vitaminen en (gezonde) suikers binnenkrijgt tijdens het vasten.

Hierdoor kan je je flauw en zwak voelen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om te sapvasten in de plaats van te vasten. Zo krijg je nog je benodigdheden aan vitaminen en (gezonde) suikers binnen waardoor je het sterker kunt weerstaan.

Lees hier meer over onze sapkuur.

Beste detox kuur #5: één maaltijd per dag (OMAD)

Het eten van één maaltijd per dag is een manier van detoxen waar veel mensen bij zweren om af te vallen en hun gezondheid te verbeteren. Het wordt ook gedaan door vakantiegangers die hun ongezonde keuzes willen compenseren met een strikte vorm van diëten.

De voordelen van het OMAD-dieet (One Meal A Day) zijn vooral te danken aan de vastenperiode en het principe van caloriebeperking.

Er zijn verschillende manieren waarop je het OMAD-dieet kan toepassen. Voorbeelden hiervan zijn slechts één maaltijd per dag en de rest van de dag vasten of één maaltijd eten en toch beperkte hoeveelheden eten tijdens vastenperiodes.

Mensen die één maaltijd per dag eten, zullen waarschijnlijk afvallen omdat ze in totaal minder calorieën binnenkrijgen dan ze normaal zouden doen tijdens een normaal voedingspatroon.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Als je ervoor kiest om één maaltijd per dag te eten, zou je dat waarschijnlijk niet 7 dagen per week moeten doen.

Deze extreme vorm van vasten kan voor bijwerkingen zorgen waar je rekening mee moet houden, zoals een verhoogde eetlust, vermoeidheid en het koud hebben.

Wil je deze detox vorm proberen? Probeer dan je maaltijd zo voedzaam mogelijk te maken. Het is namelijk onwaarschijnlijk dat het eten van één maaltijd per dag je de voedingsstoffen geeft die je nodig hebt om goed te functioneren.

Beste detox kuur #6: ontspan in een sauna

Regelmatig tijd doorbrengen in een sauna als onderdeel van een detox kuur, kan helpen om je lichaam te reinigen.

Ik had het net al even over zweten. Zweten doet meer dan alleen je lichaam afkoelen. Het helpt je ook om zware metalen in kleine hoeveelheden via de zweetklieren kwijt te raken.

Veel toxische stoffen worden ook opgeslagen in vetweefsel. Bezoekjes aan de sauna kunnen de stofwisseling stimuleren en je helpen om extra calorieën verbranden. Dit kan helpen het ontgiftingsproces van afvalstoffen.

Een onderzoek dat keek naar de resultaten van 50 eerder uitgevoerde onderzoeken, toonde aan dat je door te zweten zware metalen zoals lood, arseen, kwik en cadmium kan verwijderen.[14].

Traditionele sauna’s of infrarood?

In een ander onderzoek werden deelnemers in traditionele en infraroodsauna’s gezet en zag men vergelijkbare resultaten.[15]. Zowel traditionele sauna’s als infrarood sauna’s zijn effectief voor ontgifting.

Zweten blijkt ook het hormoonverstorende stofje bisfenol A (BPA) uit te scheiden.[16]. BPA is een chemische stof die in veel plastic producten voorkomt (plastic flessen, speelgoed, etc.).[17] en kan zich ophopen in het vetweefsel van mensen en dieren.

Om je lichaam te detoxen met behulp van een sauna, is het aan te raden om minstens driemaal per week een sauna te bezoeken.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Hoewel sauna’s over het algemeen veilig zijn, is het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten.

Houd er rekening mee dat een sauna vocht en elektrolyten uit je lichaam trekt. Dus het is belangrijk om voldoende water te drinken als je een sauna gaat gebruiken om te ontgiften. 

Mensen met medische aandoeningen, zoals een hoge bloeddruk en hartaandoeningen moeten eerst hun behandelend arts raadplegen voordat ze naar de sauna gaan.

Hoe langer je in de sauna blijft, des te groter de kans op uitdroging. Dus overdrijf het niet! Een algemene regel is om je tijd in de sauna te beperken tot ongeveer 15-20 minuten.

Beste detox kuur #7: oil pulling

 Oilpulling is een detox methode waarbij je met olie je mond spoelt om bacteriën te verwijderen en bijdraagt aan een goede mondhygiëne. Via je mond komen vele schadelijke bacteriën je lichaam binnen.

Bepaalde soorten slechte bacteriën kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals een slechte adem, tandbederf en tandvleesproblemen[18][19]. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat oilpulling kan helpen om het aantal slechte bacteriën in de mond te verminderen. S

ommige soorten olie bevatten ook eigenschappen die van nature ontstekingen en bacteriën kunnen verminderen om de mondgezondheid te bevorderen.[20]. Onderzoek naar oilpulling is relatief beperkt en het mag niet gedaan worden als een vervanging van het poetsen van je tanden.

Meestal wordt sesamolie gebruikt voor oilpulling, maar ook andere soorten oliën (zoals kokosolie) kunnen worden gebruikt. Oilpulling proberen klinkt moeilijker dan het lijkt:

Neem een eetlepel sesamolie of kokosolie en wrijf het 10 minuten in je mond en zorg ervoor dat je het niet doorslikt. Spuug de olie weg als je klaar bent (niet in de gootsteen want dit kan leiden tot verstopping). Spoel vervolgens je mond goed door met water voor je iets eet en drinkt. Doe dit een paar keer per week.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Beperkt onderzoek laat zien dat oil pulling mogelijk nuttig kan zijn om schadelijke bacteriën in de mond te verminderen.

Als detox kuur voor het hele lichaam is deze methode niet bijzonder effectief omdat het zich vooral richt op de mondhygiëne.

Oil pulling kan mogelijk maagklachten en diarree veroorzaken wanneer het wordt ingeslikt.

Als je het toch wilt proberen, zorg er dan voor dat je de olie niet doorslikt en gebruik olie die eetbaar is en bij voorkeur ook biologisch.

Beste detox kuur #8: klei behandelingen (huid en oraal)

Bentonietklei is een populaire klei dat wordt gebruikt als reinigingssupplement vanwege zijn zuiverende en ontgiftende werking. De klei bevat vele mineralen, waaronder magnesium, natrium, ijzer, koper en calcium.

De adsorberende kracht van bentonietklei kan ook nuttig zijn bij de behandeling van acne en een vette huid. De klei kan helpen bij het afvoeren van talg of olie van de huid en het kan ook een helend effect hebben op puistjes die ontstoken zijn.

Verschillende dierstudies laten zien dat een kleibehandeling met bentonietklei de effecten van toxische stoffen kan verminderen.

Of bentonietklei ook echt ontgiftend kan werken voor mensen moet nog beter worden onderzocht. Er is enig bewijs dat suggereert dat bentonietklei nuttig kan zijn bij het afvoeren van wat lood uit het lichaam.

Bentonietklei heeft een negatieve lading, wat betekent dat het zich kan binden aan positief geladen metalen zoals lood. Als je bentonietklei wilt gebruiken dan moet je op zoek naar een veilig product dat aan de EU-producteisen voldoet.

Drink gedurende de dag veel water tijdens het gebruik van bentoniet klei. Dit zal helpen de klei uit het spijsverteringskanaal te spoelen en constipatie te voorkomen.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Er is geen bewijs dat het gebruik van bentonietklei tot klachten kan leiden. Bentonietklei heeft de eigenschap dat het zware metalen, pesticiden of andere stoffen kan opnemen.

Daardoor kunnen sommige bentonietkleiproducten zware metalen bevatten, aldus het Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).[21] Ga daarom op zoek naar een erkend product dat als veilig is bestempeld.

Kleibehandelingen kunnen als detox kuur veelbelovend zijn voor verschillende gezondheidsproblemen. Als je huidallergieën hebt dan wil je eerst contact opnemen met de huisarts voordat je bentonietklei (of een ander natuurlijk middel) op je huid gebruikt. 

Beste detox kuur #9: beweeg meer

Een goede detox kuur betekent niet alleen maar gezonde sapjes drinken of een dieet volgen.

Ook lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij het reinigen van afvalstoffen in het lichaam.

Dagelijks dertig minuten wandelen is een goed begin om je gezondheid te verbeteren. Als je geen halfuur kunt volhouden, onthoud dan dat zelfs een korte wandeling al beter is dan niet bewegen.

Waarom is lichaamsbeweging als detox kuur gezond? Lichamelijke beweging versnelt de ademhaling, bevordert de bloedcirculatie en verhoogt de zweetproductie.

Wat veel mensen niet weten is dat zweet niet alleen ons lichaam afkoelt. Het is ook een natuurlijke manier om gifstoffen uit je lichaam te krijgen.

Dit zijn allemaal factoren die afgifte van afvalstoffen bevorderen. Hoewel het lichaam constant bezig is om zichzelf te reinigen van gifstoffen, stimuleert lichamelijke inspanning dit proces

. Hoe meer bloed er door het lichaam circuleert, hoe gemakkelijker het is voor de lever om zijn werk te doen.

Daarnaast is wandelen een goede manier om naar buiten te gaan en een frisse neus te halen en je hoofd leeg te maken. De zonneschijn is goed voor onze huid en helpt ons vitamine D aan te maken.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Als het gaat om matig intensief bewegen dan wegen de voordelen op tegen de nadelen. De meeste mensen met een zittende leefstijl hebben dan ook absoluut baat bij lichaamsbeweging. M

aar intensieve lichaamsbeweging heeft ook een keerzijde: blessures, onvoldoende herstellen en zelfs een verhoogd risico op een hartaanval bij blanke mannen.[22]. Neem daarom op tijd je rust en drink voldoende water bij inspanning.

Door meer water te drinken tijdens een training, zullen je nieren ook effectiever werken waardoor ongewenste gifstoffen, vetten en afvalstoffen uiteindelijk worden afgevoerd.

Beste detox kuur #10: minderen met alcohol, roken en bewerkte voeding

Verslavende middelen zoals alcohol en sigaretten zijn vaak moeilijk om mee te stoppen. Toch is stoppen met roken en drinken een van de beste manieren om je lichaam te ontgiften van schadelijke stoffen. Het kost wel tijd om de schade die is ontstaan te herstellen.

Beperk ook je inname van geraffineerde suikers en ongezonde vetten. Dit betekent dat je de meeste bewerkte voedingsmiddelen moet vermijden tijdens je detox kuur. Door minder ongezonde voeding te consumeren, kun je het ontgiftingssysteem van je lichaam gezond houden.

Het vervangen van bewerkte voedingsproducten door gezondere keuzes zoals fruit en groenten is ook een gezonde manier om de consumptie te verminderen.

Schoon eten en drinken zal het voor je lichaam gemakkelijker maken om op natuurlijke wijze te ontgiften en op gezond gewicht te blijven. Zodra je eerste detox kuur is voltooid, is het een goed idee om verse en onbewerkte voedingsproducten te blijven eten die ontstekingen bestrijden en het risico op chronische ziektes verminderen.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen?

Stoppen met alcohol en sigaretten is niet makkelijk omdat ze elk hun eigen ontwenningsverschijnselen hebben. Om van zowel alcohol als sigaretten te ontgiften zul je vaak professionele hulp moeten zoeken.

Als het gaat om gezonder eten dan zijn er moeilijk nadelen te vinden voor het minderen van toegevoegde suikers en bewerkt voedsel in je eetpatroon.

Conclusie: wat is de meest natuurlijke methode?

Alle HappyJuicy sapjes

Echt hard kunnen we niet claimen dat sapjes je detoxen of ontgiften, wat we dan ook niet gaan claimen. Dat geldt ook voor alle andere methodes die we in dit artikel benoemd hebben.

Wel zijn sommige methoden nogal gehyped, zonder echt goed bewijs of het zijn onnatuurlijke methodes.

Onze sapkuren zijn daarentegen wel 100% natuurlijk en bevatten geen toevoeging van suiker of (kunstmatige) zoetstoffen. Daarom is dit de methode die wij aanraden.

In onze sapjes zit veel variatie want er zijn in totaal 9 soorten sapjes. Van deze 9 sapjes bestaan 6 sapjes uit 70% groente en 30% fruit, en de 3 overige sapjes bestaan voor 100% uit groente. Ook zit in elk sapje tenminste één superfood.

Met onze verse en gezonde groentesapjes maak je iedere dag de juiste keuze. Met ruim 200 positieve reviews online kan dit geen slechte keuze zijn. Klik hier voor meer informatie en om de sapjes te bestellen met de hoogste korting.

Ontdek onze 100% natuurlijke sapkuren en ervaar alle voordelen

Benieuwd naar een sapkuur om te sapvasten?

Wij van HappyJuicy bieden 100% natuurlijk slowjuice sapjes aan die je drinkt met ons sapkuur programma.

Dit speciale programma komt met een sapkuur gids en schema en is de ideale manier om je gewenste resultaat te behalen!

De groente en fruit die we gebruiken worden lokaal geteeld. Daarbij voegen we superfoods toe aan de sapjes. Kortom, onze sapjes zitten boordevol voedingsstoffen en ondersteunen daarmee je immuunsysteem en energieniveau.

Klik hier en ontdek direct onze sapkuur programma’s »

Wetenschappelijke bronnen[+]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.