Hoe kan je Sapvasten en Intermittent Fasting Combineren?

100% Oranje sapje

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van sapvasten en intermittent fasting als gezonde levensstijl.

Maar hoe voeg je deze twee methoden samen om de maximale gezondheidsvoordelen te behalen?

Als je op zoek bent naar antwoorden op deze vragen, dan ben je op de juiste plek.

In dit artikel ontdek je hoe sapvasten en intermittent fasting kunnen bijdragen aan vetverbranding en andere gezondheidsvoordelen.

We bespreken ook wat je wel en niet mag drinken tijdens het vasten en gaan in op de vraag of sapvasten gezond is.

Wat is Sapvasten?

Sapvasten, ook wel bekend als sapdetox, is een periode waarin je alle vaste voeding uit je dieet haalt en in plaats daarvan alleen maar 100% natuurlijke slowjuice groentesappen drinkt.

Sapvasten is eigenlijk een soort mini-vakantie voor je lichaam. In plaats van je te concentreren op wat je eet, drink je vooral sappen gemaakt van verse groenten en een beetje fruit.

Dit geeft je lichaam de kans om even te pauzeren van de dagelijkse spijsvertering en het werkt als een reset, door je lichaam te ontgiften en te vullen met een hoge dosis voedingsstoffen.

Studies hebben aangetoond dat sapvasten kan helpen bij het afvallen en het verbeteren van je spijsvertering[1] Klinkt goed, toch?

Wil je onze sapkuur gids zien inclusief kant-en-klaar schema? Klik hier en we sturen het gratis naar je toe.

Wat is Intermittent Fasting?

Met intermittent fasting of periodiek vasten, kijk je niet zozeer naar wát je eet, maar naar wanneer je eet. Je wisselt periodes van eten af met periodes van vasten. Dus je eet bijvoorbeeld van 12.00 tot 20.00 en daarna begin je met periodiek vasten.

Het mooie van intermittent fasting is dat het volgens onderzoek kan helpen bij gewichtsverlies en het verbeteren van je stofwisseling[2]. Bovendien kan het zelfs je hartgezondheid en hersenfunctie ten goede komen[3].

Hoe combineer je Sapvasten met Intermittent Fasting?

Het combineren van sapvasten en intermittent fasting is eigenlijk een logische match en het proces is vrij eenvoudig.

Het idee is dat je tijdens je vastenperiode – dat is de periode waarin je volgens het schema van intermittent fasting niet eet – overstapt op het drinken van verse, slowjuice groentesappen in plaats van helemaal niets te consumeren.

Hier is hoe het werkt: in de periodes dat je niet doet vsten, eet je gezonde maaltijden. Wanneer je vastenperiode begint, schakel je over op het drinken van verse slowjuice groentesapjes van HappyJuicy. Onze sapjes zijn vrij van toegevoegde suikers. Zo geniet je van de gezodheindsvoordelen van vasten en krijg je tegelijk vitamines, mineralen en antioxidanten binnen.

Het combineren van deze twee methoden heeft verschillende voordelen. Allereerst kan het makkelijker zijn om vol te houden dan intermittent fasting op zichzelf. Bij intermittent fasting moet je immers perioden van volledige voedselonthouding doormaken.

Als je nog nooit eerder hebt gevast, kan dit in het begin wat lastig zijn. Maar door in plaats daarvan over te stappen op sappen tijdens je vastenperiode, kun je je hongergevoel verminderen terwijl je nog steeds profiteert van de voordelen van het vasten.

Ten tweede is het een geweldige manier om je inname van fruit en groenten te verhogen.

De slowjuice sapjes van HappyJuicy bevatten bijvoorbeeld 250 gram groente en een vleugje fruit per flesje. Dit betekent dat je tijdens je vastenperiode niet alleen de voordelen van het vasten krijgt, maar ook een boost van essenti├źle voedingsstoffen.

Ten slotte kan het helpen bij het ontgiften van je lichaam. Sapvasten wordt vaak gezien als een vorm van detox, omdat het je lichaam de kans geeft om zich te ontdoen van opgebouwde toxines. Door sapvasten te combineren met intermittent fasting, kun je deze detox-effecten maximaliseren.

Is Sapvasten Gezond?

Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van de context. Voor gezonde volwassenen die een korte sapvastenkuur van 3, 5 of 7 dagen willen doen om wat gewicht te verliezen en de voordelen van vasten te ervaren, kan sapvasten een veilige en effectieve optie zijn.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt deze bewering:

Een studie uit 2014 heeft aangetoond dat het consumeren van groenten, fruit en sappen kan leiden tot verbeterde geheugen- en cognitieve prestaties bij oudere volwassenen[4].

Een andere studie heeft aangetoond dat groente- en fruitsappen bescherming kunnen bieden tegen hart- en vaatziekten[5].

Een kleinschalige studie uit 2017 richtte zich op het effect van sapvasten op het lichaamsgewicht.[6] Twintig vrouwen namen deel aan een driedaagse sapkuur met groente- en fruitsappen, waarbij ze dagelijks zes flessen sap dronken.

Uit de resultaten bleek dat de deelnemers significant gewicht verloren tijdens het sapvasten, dat ze in de daaropvolgende twee weken behielden. Dit gewichtsverlies werd voornamelijk toegeschreven aan de lagere calorie-inname en de verhoogde inname van groenten en wat fruit tijdens het sapvasten.

Kortom, met de beste Sapvastenkuur van HappyJuicy kan je op een gezonde manier je lichaam ontgiften, de inname van belangrijke voedingsstoffen verhogen en vet verliezen.

Sapvasten met 100% natuurlijk slowjuice sap van HappyJuicy

Het streven naar gewichtsverlies middels sapvasten vereist zorgvuldige aandacht voor de specifieke soorten sappen die je consumeert. Helaas bevatten vele commerci├źle sapkuurprogramma’s sappen die rijk zijn aan suikers.

Dit wordt afgeraden, aangezien een hoge suikerinname het proces van vetverbranding kan belemmeren. Met een hoge suikerconcentratie in je bloed, ziet je lichaam geen reden om extra vetten te verbranden voor energie.

Gelukkig is het de heerlijke slowjuice sapjes van HappyJuicy is het nog nooit zo makkelijk – of lekker – geweest om voor jezelf te zorgen.

Ben je klaar om jouw Intermittent Fasting ervaring met Sapvasten naar een hoger niveau te tillen?

Klik hier voor meer informatie over Sapvasten met 100% natuurlijke slowjuice sapjes >>

De sapjes worden aan je deur geleverd wanneer het jou uitkomt en je ontvangt voor de levering via de mail een track-en-trace code waarbij jij je pakket kunt volgen.

Alle HappyJuicy sapjes

Wat mag je wel en niet drinken tijdens Intermittent Fasting?

Tijdens een periode van intermittent fasting is het belangrijk om te weten welke dranken je wel en niet kunt consumeren. Het algemene principe is dat dranken die minimaal tot geen calorie├źn bevatten, zoals water, groene thee, koffie en light frisdranken, zijn toegestaan.

Echter wanneer je sapvasten combineert met intermittent fasting, dan kun je heerlijke en gezonde groentesapjes van HappyJuicy blijven drinken. Ondanks dat deze sappen calorie├źn bevatten, kunnen ze toch passen binnen je vastenperiode. Dit komt omdat de sapjes voornamelijk groenten bevatten en maar een klein beetje fruit, waardoor de suikerinname laag blijft.

Het mooie aan deze voedzame HappyJuicy sappen is dat je lichaam zelfs tijdens het genieten ervan in vetverbrandingsmodus kan blijven. Dus in plaats van alleen maar watergewicht kwijt te raken, verbrand je ook echt lichaamsvet.

De mate van gewichtsverlies hangt samen met hoe trouw je de sapkuur volgt en wat je startgewicht is. Zo wordt de combinatie van sapvasten met intermittent fasting een krachtige manier om gezond af te vallen en je gezondheid te verbeteren.

HappyJuicy en de Detox Sapvasten Programma’s

HappyJuicy biedt een assortiment aan Detox Sapkuur programma’s aan, met opties van 3, 5 en 7 dagen. Deze programma’s zijn ontworpen om je te helpen je gezondheidsdoelen te bereiken en kunnen het gemakkelijker maken om sapvasten en intermittent fasting te combineren.

Het kiezen van de duur van je sapkuur is een persoonlijke beslissing en hangt af van jouw specifieke behoeften en doelen. Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om te overwegen wat je wilt bereiken met je sapkuur:

  • Heb je behoefte aan een detox na een ongezond weekend? Dan is een 3-daagse sapkuur wellicht precies wat je nodig hebt.
  • Wil je graag gewicht verliezen en/of je gezondheid een flinke boost geven? Dan zou je een langere sapkuur van 5 of 7 dagen kunnen overwegen voor optimaal resultaat.

Ongeacht de duur van de sapkuur die je kiest, kan elke HappyJuicy detox kuur je helpen om ongezonde gewoontes te doorbreken en je voedingspatroon te verbeteren.

HappyJuicy 5 dagen sapkuur

Een van de unieke aspecten van de HappyJuicy sapkuren is de diversiteit aan groentesappen die we onze klanten bieden. Je krijgt 9 verschillende groentesapjes boordevol voedingsstoffen in allerlei kleuren en smaken.

Elk flesje bevat maar liefst 250 gram groenten en fruit, waardoor je zeker weet dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft voor een gezonde detox.

Hoe kan ik beginnen met sapvasten?

Als je klaar bent om te beginnen met sapvasten of intermittent fasting, dan maken we het bij HappyJuicy gemakkelijk voor je. Zodra je een bestelling plaatst, gaan we meteen aan de slag om je sapjespakket in een doos te doen, compleet met een pakbon. Je hebt zelf de keuze op welke dag je het pakket wilt ontvangen.

Bestel je op een werkdag voor 9:00 uur, dan kun je je pakket nog dezelfde dag in huis hebben. Is het later op de dag, dan streven we ernaar om het de volgende werkdag te leveren.

Bij elk sapjespakket voegen we een duidelijke uitleg met een schema waarin staat welk sapje je op welk moment drinkt. Zo hoef je er zelf niet over na te denken, maar volg je eenvoudig de stappen in het schema.

Je vraagt je misschien af hoe het zit met het hongergevoel tijdens het sapvasten. Er is een belangrijk verschil tussen helemaal niets eten en sapvasten. Doorgaans ervaren mensen weinig honger tijdens het volgen van onze sapkuur, omdat je dagelijks 4 tot 6 sapjes drinkt die boordevol vitamines en mineralen zitten. Het is dus een prettige en voedzame manier om met sapvasten of intermittent fasting te beginnen!

Tot slot

Het mag duidelijk zijn: sapvasten en intermittent fasting kunnen uitstekend hand in hand gaan. Door deze twee krachtige methoden te combineren, kun je op een effectieve en gezonde manier aan je gezondheidsdoelen werken.

Zie het als een investering in jezelf, een manier om bewust met je gezondheid om te gaan. En vergeet niet, bij HappyJuicy helpen we je graag op weg.

Onze 100% natuurlijke slowjuice sapjes, boordevol essenti├źle voedingsstoffen, kunnen de perfecte aanvulling zijn op je sapvasten- en intermittent fasting plan. Waar wacht je nog op?

Beginnen met Sapvasten? Klik hier voor meer informatie over onze programmaÔÇÖs en ervaar de voordelen van gewichtsverlies en een betere gezondheid >>

Ontdek onze 100% natuurlijke sapkuren en ervaar alle voordelen

Benieuwd naar een sapkuur om te sapvasten?

Wij van HappyJuicy bieden 100% natuurlijk slowjuice sapjes aan die je drinkt met ons sapkuur programma.

Dit speciale programma komt met een sapkuur gids en schema en is de ideale manier om je gewenste resultaat te behalen!

De groente en fruit die we gebruiken worden lokaal geteeld. Daarbij voegen we superfoods toe aan de sapjes. Kortom, onze sapjes zitten boordevol voedingsstoffen en ondersteunen daarmee je immuunsysteem en energieniveau.

Klik hier en ontdek direct onze sapkuur programma’s ┬╗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hieronder je ´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐voornaam ´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐en e-mail in en download gratis ´╗┐het ebookÔÇő

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je ´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐voornaam ´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐en e-mail in en download gratis ´╗┐het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je ´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐voornaam ´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐en e-mail in en download gratis ´╗┐de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.