Hoe kan je Sapvasten en Intermittent Fasting Combineren?

100% Oranje sapje

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van sapvasten en intermittent fasting als gezonde levensstijl.

Maar hoe voeg je deze twee methoden samen om de maximale gezondheidsvoordelen te behalen?

Als je op zoek bent naar antwoorden op deze vragen, dan ben je op de juiste plek.

In dit artikel ontdek je hoe sapvasten en intermittent fasting kunnen bijdragen aan vetverbranding en andere gezondheidsvoordelen.

We bespreken ook wat je wel en niet mag drinken tijdens het vasten en gaan in op de vraag of sapvasten gezond is.

Wat is Sapvasten?

Sapvasten, ook wel bekend als sapdetox, is een periode waarin je alle vaste voeding uit je dieet haalt en in plaats daarvan alleen maar 100% natuurlijke slowjuice groentesappen drinkt.

Sapvasten is eigenlijk een soort mini-vakantie voor je lichaam. In plaats van je te concentreren op wat je eet, drink je vooral sappen gemaakt van verse groenten en een beetje fruit.

Dit geeft je lichaam de kans om even te pauzeren van de dagelijkse spijsvertering en het werkt als een reset, door je lichaam te ontgiften en te vullen met een hoge dosis voedingsstoffen.

Studies hebben aangetoond dat sapvasten kan helpen bij het afvallen en het verbeteren van je spijsvertering[1] Klinkt goed, toch?

Wil je onze sapkuur gids zien inclusief kant-en-klaar schema? Klik hier en we sturen het gratis naar je toe.

Wat is Intermittent Fasting?

Met intermittent fasting of periodiek vasten, kijk je niet zozeer naar wát je eet, maar naar wanneer je eet. Je wisselt periodes van eten af met periodes van vasten. Dus je eet bijvoorbeeld van 12.00 tot 20.00 en daarna begin je met periodiek vasten.

Het mooie van intermittent fasting is dat het verschillende voordelen heeft voor je lichaam.

Hoe combineer je Sapvasten met Intermittent Fasting?

Het combineren van sapvasten en intermittent fasting is eigenlijk een logische match en het proces is vrij eenvoudig.

Het idee is dat je tijdens je vastenperiode – dat is de periode waarin je volgens het schema van intermittent fasting niet eet – overstapt op het drinken van verse, slowjuice groentesappen in plaats van helemaal niets te consumeren.

Hier is hoe het werkt: in de periodes dat je niet doet vsten, eet je gezonde maaltijden. Wanneer je vastenperiode begint, schakel je over op het drinken van verse slowjuice groentesapjes van HappyJuicy. Onze sapjes zijn vrij van toegevoegde suikers. Zo geniet je van de gezodheindsvoordelen van vasten en krijg je tegelijk vitamines, mineralen en antioxidanten binnen.

Het combineren van deze twee methoden heeft verschillende voordelen. Allereerst kan het makkelijker zijn om vol te houden dan intermittent fasting op zichzelf. Bij intermittent fasting moet je immers perioden van volledige voedselonthouding doormaken (alleen bij het vastendieet mag je nog kleine hoeveelheden voedsel consumeren).

Als je nog nooit eerder hebt gevast, kan dit in het begin wat lastig zijn. Maar door in plaats daarvan over te stappen op sappen tijdens je vastenperiode, kun je je hongergevoel verminderen terwijl je nog steeds profiteert van de voordelen van het vasten.

Ten tweede is het een geweldige manier om je inname van fruit en groenten te verhogen.

De slowjuice sapjes van HappyJuicy bevatten bijvoorbeeld 250 gram groente en een vleugje fruit per flesje. Dit betekent dat je tijdens je vastenperiode niet alleen de voordelen van het vasten krijgt, maar ook een boost van essentiële voedingsstoffen.

Sapvasten met 100% natuurlijk slowjuice sap van HappyJuicy

Sommige commerciële sapkuurprogramma’s sappen zijn rijk aan suikers. Dit komt meestal omdat de sapjes dan met name uit fruit bestaan. In dat geval geldt dat fruitsuikers ook gewoon suikers zijn.

Dit soort fruitsapjes raden we vanuit onze visie af!

Daarom hebben we sapjes ontwikkeld met veel groente. Denk aan 70% of zelfs 100%. Dit zijn onze heerlijke slowjuice sapjes van HappyJuicy.

Ben je klaar om jouw Intermittent Fasting tezamen met sapjes te combineren voor het beste resultaat?

Klik hier voor meer informatie over Sapvasten met 100% natuurlijke slowjuice sapjes >>

De sapjes worden aan je deur geleverd wanneer het jou uitkomt en je ontvangt voor de levering via de mail een track-en-trace code waarbij jij je pakket kunt volgen.

Alle HappyJuicy sapjes

Wat mag je wel en niet drinken tijdens Intermittent Fasting?

Tijdens een periode van intermittent fasting is het belangrijk om te weten welke dranken je wel en niet kunt consumeren. Het algemene principe is dat dranken die minimaal tot geen calorieën bevatten, zoals water, groene thee, koffie en light frisdranken, zijn toegestaan.

Echter wanneer je sapvasten combineert met intermittent fasting, dan kun je heerlijke en gezonde groentesapjes van HappyJuicy blijven drinken. Ondanks dat deze sappen calorieën bevatten, kunnen ze toch passen binnen je vastenperiode. Dit komt omdat de sapjes voornamelijk groenten bevatten en maar een klein beetje fruit, waardoor de suikerinname laag blijft.

HappyJuicy en de Detox Sapvasten Programma’s

HappyJuicy biedt een assortiment aan Detox Sapkuur programma’s aan, met opties van 3, 5 en 7 dagen. Deze programma’s zijn ontworpen om je te helpen je gezondheidsdoelen te bereiken en kunnen het gemakkelijker maken om sapvasten en intermittent fasting te combineren.

Het kiezen van de duur van je sapkuur is een persoonlijke beslissing en hangt af van jouw specifieke behoeften en doelen. Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om te overwegen wat je wilt bereiken met je sapkuur…

Heb je behoefte aan een detox na een ongezond weekend? Dan is een 3-daagse sapkuur wellicht precies wat je nodig hebt.

Ongeacht de duur van de sapkuur die je kiest, kan elke HappyJuicy detox kuur je helpen om ongezonde gewoontes te doorbreken en je voedingspatroon te verbeteren.

HappyJuicy 5 dagen sapkuur

Een van de unieke aspecten van de HappyJuicy sapkuren is de diversiteit aan groentesappen die we onze klanten bieden. Je krijgt 9 verschillende groentesapjes boordevol voedingsstoffen in allerlei kleuren en smaken.

Elk flesje bevat maar liefst 250 gram groenten en fruit, waardoor je lichaam allerlei vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Hoe kan ik beginnen met sapvasten?

Als je klaar bent om te beginnen met sapvasten of intermittent fasting, dan maken we het bij HappyJuicy gemakkelijk voor je. Zodra je een bestelling plaatst, gaan we meteen aan de slag om je sapjespakket in een doos te doen, compleet met een pakbon. Je hebt zelf de keuze op welke dag je het pakket wilt ontvangen.

Bestel je op een werkdag voor 9:00 uur, dan kun je je pakket nog dezelfde dag in huis hebben. Is het later op de dag, dan streven we ernaar om het de volgende werkdag te leveren.

Bij elk sapjespakket voegen we een duidelijke uitleg met een schema waarin staat welk sapje je op welk moment drinkt. Zo hoef je er zelf niet over na te denken, maar volg je eenvoudig de stappen in het schema.

Je vraagt je misschien af hoe het zit met het hongergevoel tijdens het sapvasten. Er is een belangrijk verschil tussen helemaal niets eten en sapvasten. Doorgaans ervaren mensen weinig honger tijdens het volgen van onze sapkuur, omdat je dagelijks 4 tot 6 sapjes drinkt die boordevol vitamines en mineralen zitten. Het is dus een prettige en voedzame manier om met sapvasten of intermittent fasting te beginnen!

Tot slot

Het mag duidelijk zijn: sapvasten en intermittent fasting kunnen uitstekend hand in hand gaan. Door deze twee krachtige methoden te combineren, kun je gaan voor een goed resultaat.

Zie het als een investering in jezelf, een manier om bewust bezig te zijn met je leefstijl. En vergeet niet, bij HappyJuicy helpen we je graag op weg.

Onze 100% natuurlijke slowjuice sapjes, boordevol essentiële voedingsstoffen, kunnen de perfecte aanvulling zijn op je sapvasten- en intermittent fasting plan. Waar wacht je nog op?

Beginnen met Sapvasten? Klik hier voor meer informatie over onze programma’s en ervaar de voordelen >>

Ontdek onze 100% natuurlijke sapkuren en ervaar alle voordelen

Benieuwd naar een sapkuur om te sapvasten?

Wij van HappyJuicy bieden 100% natuurlijk slowjuice sapjes aan die je drinkt met ons sapkuur programma.

Dit speciale programma komt met een sapkuur gids en schema en is de ideale manier om je gewenste resultaat te behalen!

De groente en fruit die we gebruiken worden lokaal geteeld. Daarbij voegen we superfoods toe aan de sapjes. Kortom, onze sapjes zitten boordevol voedingsstoffen en ondersteunen daarmee je immuunsysteem en energieniveau.

Klik hier en ontdek direct onze sapkuur programma’s »

Wetenschappelijke bronnen[+]

2 reacties

  1. K. Neijndorff

    Ik zie de prijzen van de sappen niet, waar kan ik deze vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.