4 Voordelen van Ontslakken & Stappenplan voor Resultaat

Gezond leven kan soms een behoorlijke uitdaging zijn.

Misschien heb je gemerkt dat je vastzit in ongezonde patronen en ben je op zoek naar een manier om weer op het goede spoor te komen.

Of wil je graag snel afvallen terwijl je het lichaam ondersteunt bij het reinigen van afvalstoffen.

Ontslakken kan je daarbij helpen! In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van ontslakken en hoe je met een simpel stappenplan de beste resultaten kunt behalen.

Wat is ontslakken?

Met slakken wordt de ophoping van gifstoffen en afvalstoffen in je lichaam bedoeld. Door te ontslakken (detoxen) zouden deze afvalstoffen worden afgevoerd.

De theorie achter het ontslakken is dat het lichaam tijdelijk wordt onthouden van afvalstoffen die het lichaam belasten. Dit wordt gedaan in een periode waarin je eetgewoontes worden aangepast.

Het uiteindelijke doel kan gewichtsverlies zijn, spijsvertering een pauze gunnen, immuunsysteem ondersteunen of het omkeren van ongezonde gewoonten.

Nu is het wel zo dat een gezond lichaam prima in staat is om zelf te ontgiften. De lever en nieren zijn juist voor dat doel gemaakt.

Wat ontslakken wel kan doen, is helpen met afvallen en af te stappen van ongezonde gewoonten die niet goed voor je zijn.

Ook kan ontslakken door middel van een detox kuur helpen voedingsstoffen beter op te nemen en je spijsvertering de nodige rust te geven.

Wil je onze sapkuur gids zien inclusief kant-en-klaar schema? Klik hier en we sturen het gratis naar je toe.

Hoe kun je het beste ontslakken?

Ontslakken kan op verschillende manieren gebeuren, maar de populairste vorm is een detox sapkuur. Dit houdt in dat je elke dag een bepaalde hoeveelheid sapjes drinkt. De ingrediënten van deze sapjes variëren dag tot dag.

Ontslakken met 100% natuurlijke en verse sapjes

Om het meeste uit een sapreiniging te halen is het belangrijk dat je gezonde sapjes drinkt. De hoeveelheid voedingsstoffen die je binnenkrijgt met sapjes kan afhangen van de manier waarop ze worden geperst.

Bij ons proces komt sap vrij op dezelfde manier waarop sap vrijkomt als je op groente of fruit zou kauwen. Door het sap koud en op langzame snelheid te persen, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen en mineralen behouden.

Sap dat je kunt kopen in de supermarkt is vaak geconcentreerd of met hoge druk of verhitting gemaakt. Hierdoor gaan veel vitaminen verloren. Ook worden er allerlei onnatuurlijke ingrediënten aan toegevoegd.

Met onze groentesapjes krijg je gemiddeld 260 gram groente en fruit per flesje.

Bovendien bevatten onze sapjes geen toegevoegde suikers of kunstmatige toevoegingen en zijn 100% natuurlijk. Dat maakt onze sapjes de ideale manier om te ontslakken.

Om goed van start te gaan kun je op deze pagina de eerste stap zetten met het bestellen van de HappyJuicy cleanse voor 3, 5 of 7 dagen (nu met tijdelijke korting).

Bij de sapreiniging detox kuren krijg je een sapkuur gids inclusief kant-en-klaar schema. Zodat je precies weet wanneer je welke sapjes op welke dag moet drinken. Wel zo makkelijk!

Alle HappyJuicy sapjes

Wat zijn de voordelen van ontslakken?

Voordeel #1: ondersteunt de ontgifting van je lichaam

Ontslakken kan helpen bij het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam. Tijdens een sapvasten detox kuur consumeer je voornamelijk groente- en fruitsapjes. Gezonde sapjes met veel groente en een beetje fruit hebben een hoge voedingswaarde.

Deze manier van sapvasten is een goede manier om je spijsvertering een welverdiende pauze te gunnen en je inname van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen te stimuleren.

Kies daarom alleen voor gezonde detox sap pakketten die je hier met korting kunt bestellen.

Voordeel #2: reset je ongezonde gewoonten

Een groot voordeel van ontslakken is dat het kan helpen om je een gezonde kickstart te geven naar gezonde voeding. Of je nu je ongezonde eetgedrag wilt resetten of je een immuunsysteem een boost wil geven, ontslakken is een goede manier om te beginnen.

Voordeel #3: het versnelt gewichtsverlies

Ontslakken helpt ook bij het afvallen, wat natuurlijk erg handig is als je te maken hebt hardnekkig lichaamsvet. De sleutel tot gewichtsverlies is een calorietekort.

Door een sap detoxkuur te volgen verbrand je meer calorieen dan je binnenkrijgt. Dit zorgt voor extra gewichtsverlies op de korte termijn.[1]

Daardoor kun je in korte tijd veel afvallen en er slanker en jonger uitzien. Mensen om je heen zullen verbaasd en verrast zijn. Gewichtsverlies kan worden behaald met een sapkuur in combinatie met een caloriearm dieet.

Voordeel #4: ondersteunt het immuunsysteem

Het consumeren van groentesap kan helpen om je immuunsysteem te ondersteunen.[2],[3] Als je moeite hebt om dagelijks voldoende groenten en fruit te eten, is het drinken van groentesapjes perfect voor jou.

Groentesapjes helpen je lichaam in behoefte voorzien van vitamines en mineralen die nodig zijn voor een goede gezondheid.

Wat te vermijden tijdens het ontslakken?

#1: Alcohol

Alcohol tast vooral de lever op de lange termijn aan, een van de belangrijkste ontgiftingsorganen van het lichaam.

Als je veel alcohol drinkt dan moet de lever iedere keer hard werken om alcohol af te breken dat in je bloedbaan is terecht gekomen.

Alcohol drinken tijdens het ontslakken zal de pogingen van het lichaam om te ontgiften tegengaan en voorkomen dat je voordelen van een detox kuur ervaart.

Alcohol verstoort de vetverbranding in het lichaam en kan gewichtsverlies belemmeren. Omdat alcohol een toxische stof is zal deze als eerste door het lichaam worden verbrand. Terwijl dat gebeurt zal je lichaam geen vet verbranden.

En met zeven calorieën per gram levert alcohol bijna twee keer zoveel calorieën als eiwitten en koolhydraten, wat extra bijdraagt aan je dagelijkse calorie-inname.

Dus sla dat alcoholische drankje maar wat vaker over (en zeker tijdens een sapreiniging).

#2: Cafeïne

Koffiedrinkers zullen vragen of ze koffie mogen drinken tijdens een sapreiniging. Het korte antwoord is nee. Koffie bevat veel cafeïne, en kan je nachtrust verstoren. Ook verhoogt cafeïne stresshormonen.

Het doel van ontslakken is om je lichaam te helpen zijn afhankelijkheid van andere stoffen af te bouwen. Dat betekent dus ook even geen koffie. Als je veel koffie drinkt is het aan te raden om de inname in de week voorafgaand je sapkuur geleidelijk af te bouwen.

#3: Vast en bewerkt voedsel

Vermijd tijdens het ontslakken vaste voeding. Het spreekt voor zich. Toch moet worden benadrukt dat tijdens het ontslakken geen voedingsmiddelen mogen worden genuttigd naast de sapjes.

Dus dat betekent geen vast voedsel, soep, calorierijke drankjes etc. We weten allemaal hoe verleidelijk het kan zijn om wat zoetigheid te pakken uit de la.

Het is dan ook verstandig om geen boodschappen in huis te halen tijdens de kuur. De verleiding wordt veel groter wanneer deze voedingsproducten binnen handbereik zijn.

Het enige wat je naast de sapjes mag drinken is water, thee en koffie (met mate). Je mag alle theesoorten nemen, maar je mag aan de thee of koffie geen suiker of (kunstmatige) zoetstoffen toevoegen.

De meeste mensen ervaren dat het drinken van water of thee het hongergevoel iets stilt.

#4: Zware inspanning

Tijdens het ontslakken moet je lichaam zich aanpassen. Je wilt dan ook alles doen om je gezondheid te ondersteunen. Daarom is het niet verstandig om tijdens het detoxen intensief te gaan sporten.

Te veel energie en kracht van je lichaam vergen – terwijl je minder calorieën tot je neemt – kan leiden tot vermoeidheidsklachten.

Het kan ook de eetlust aanwakkeren, waardoor je het jezelf moeilijker maakt om het ontslakken vol te houden. Doe het rustig aan! Ga voor een korte natuurwandeling in de frisse lucht en ontspan zoveel mogelijk.

Hoe kun je het beste ontslakken?

Stap #1: bereid je voor

Voordat je enthousiast begint met ontslakken, weet dat het oude gezegde luidt: “falen in de voorbereiding is de voorbereiding van het falen.”

Om het maximale uit het ontslakken te halen is het belangrijk dat je van tevoren tijd besteedt aan de voorbereiding. Als je het eenmaal gedaan hebt dan weet je hoe goed je kunt functioneren tijdens een sapkuur.

Als je normaal gesproken veel dierlijke voedingsproducten en suikerrijke voedingsmiddelen eet, kun je het beste dit een week van tevoren afbouwen om ontwenningsklachten tijdens het ontslakken te voorkomen. Maak een plan en houd je eraan.

Plan het ontslakken niet vlak voor belangrijke activiteiten, zoals een verjaardagsfeestje. Dat maakt het moeilijker om een gezonde juice cleanse vol te houden.

Stap #2: Ontslakken met een detox sapkuur

Ontslakken valt of staat met het drinken van de juiste sappen. Het probleem is dat er veel suikerrijke sapjes op de markt worden gebracht. Deze sapjes wil je absoluut niet drinken als je gaat ontslakken. Ze zitten vol met suikers en bevatten amper voedingsstoffen.

Ontslakken met groentesap is dan ook de beste optie omdat het veel voedingsstoffen (vitamines, mineralen, antioxidanten) bevat zonder dat je veel suikers binnenkrijgt.

Het beste kun je dan ook amper fruit drinken. Fruit heeft een hoog suikergehalte, en dat kun je vermijden door voornamelijk groentesap te drinken.

Omdat bij slowjuice sap de vezels zijn verwijderd, wordt het niet verteerd zoals voedsel wordt verteerd.

Het wordt letterlijk meteen opgenomen door je lichaam. Het lichaam hoeft dus niet hard te werken om het af te breken en de voedingsstoffen worden direct in de maagwand opgenomen.

De sapjes van HappyJuicy zijn rijk aan voedingsstoffen omdat ze gemiddeld meer dan 7 natuurlijke ingrediënten bevatten en zijn verrijkt met zogeheten superfoods. Ontzettend gezond dus!

Klik hier om onze sapjes te bekijken en te bestellen.

Stap #3: Volg een sapkuur schema

Als je goed van start wilt gaan met een detox sapkuur, dan is het aan te raden om een schema te volgen. Door een routine te creëren ben je in staat om gezonde veranderingen in je leven door te voeren.

HappyJuicy sapkuur gids schema cover

Dagelijkse routine helpt je om georganiseerd en gefocust te blijven. Daarnaast ben je ook minder tijd en energie kwijt met het nemen van beslissingen. Je weet precies wat je moet doen en wanneer je het moet doen.

Bij onze HappyJuicy detox sapkuur krijg je daarom een kant-en-klaar juicing schema die je kunt gebruiken. Dat betekent minder stress en tijd spenderen in de keuken.

Stap #4: houd rekening met mogelijke ontwenningsverschijnselen

Het reinigen en ontgiften van je lichaam van afvalstoffen kan tot symptomen leiden, maar onthoud dat dit in de meeste gevallen tijdelijk is.

Wanneer je stopt met het eten van ongezonde voeding, gaat je lichaam door een proces van ontwenning. Dit is goed, want het houdt in dat je op weg bent om je lichaam te reinigen en ontgiften.

Hoewel het op dat moment misschien niet zo voelt, zijn deze symptomen van korte duur en zullen ze overgaan.

Hoofdpijn, misselijk en vermoeidheid zijn dan ook normale symptomen die vaak na 1-2 dagen verdwijnen en daarna merken gebruikers dat het veel gemakkelijker gaat.

Verwar deze symptomen dus ook niet met honger. Ze maken deel uit van het ontgiftingsproces.

Dus geef niet op, een aanpassingsperiode van enkele dagen is heel gewoon. Deze symptomen zullen overgaan.

Hier zijn enkele tips voor het omgaan met ontwenningsverschijnselen:

  • Drink veel water
  • Zorg voor voldoende slaap
  • Vermijd zware fysieke inspanning

Door voldoende water en sap te drinken wordt het wegspoelen van afvalstoffen vergemakkelijkt van je lever en nieren. Hierdoor kan het lichaam beginnen met het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen.

Om de paar uur een glas sap drinken helpt je lichaam qua voedingswaarde te ondersteunen terwijl je je spijsverteringsstelsel de nodige rust geeft.

Stap #5: neem voldoende rust

Ontslakken is meer dan alleen gezonde sapjes en water drinken. Het ontgiften en herstellen van je lichaam heeft invloed op zowel je fysieke als mentale gesteldheid.

Dus ik raad je aan om tijd vrij te maken om te ontspannen tijdens de sapreiniging. Ondersteun je lichaam!

Neem tijd voor jezelf en durf nee te zeggen tegen de dingen die veel van je vragen en je stress geven.

Ondersteun je lichaam door een sauna te nemen of het nemen van een massage. Je kunt ook yoga doen om de bloedsomloop te stimuleren.

 Zorg ook voor voldoende slaap. Voldoende rust is noodzakelijk om het lichaam goed te ontgiften.

In feite ontgift je lichaam terwijl je slaapt. Niet genoeg slapen kan het detox proces verstoren. Een dutje doen in de middag kan ook helpen.

Tot slot

Enthousiast om te beginnen met ontslakken? Mooi! Je hebt een goede beslissing genomen op weg naar een gezonde levensstijl!

Maak je klaar om de vruchten te plukken van een gezonde juice cleanse terwijl jij je lichaam ontgift en in balans brengt! Je kunt er zeker van zijn dat je op de goede weg bent om het ideale gewicht en een goede gezondheid te bereiken.

Ontslakken doe je met de 100% natuurlijke sapjes van HappyJuicy:

Klik hier en ontdek alle voordelen van een sapkuur en geniet van onze heerlijke sapjes.

Maar dit is nog maar het begin. Wat je doet ná het ontslakken is net zo belangrijk als het doen van een sapreiniging.

Ontdek onze 100% natuurlijke sapkuren en ervaar alle voordelen

Benieuwd naar een sapkuur om te sapvasten?

Wij van HappyJuicy bieden 100% natuurlijk slowjuice sapjes aan die je drinkt met ons sapkuur programma.

Dit speciale programma komt met een sapkuur gids en schema en is de ideale manier om je gewenste resultaat te behalen!

De groente en fruit die we gebruiken worden lokaal geteeld. Daarbij voegen we superfoods toe aan de sapjes. Kortom, onze sapjes zitten boordevol voedingsstoffen en ondersteunen daarmee je immuunsysteem en energieniveau.

Klik hier en ontdek direct onze sapkuur programma’s »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.