Fruitmandje Laten Bezorgen? Ontdek een Gezonder Alternatief!

Een fruitmandje bezorgen is een gezonde en attente manier  om iemand te bedanken of beterschap te wensen.

Rijkelijk gevuld met vers fruit zoals mandarijnen, appels, peren, bananen en peren, zijn fruitmanden ideaal en een leuker idee dan een boeketje bloemen. 

Fruit is goed voor je, dat weten we allemaal.  Voor fruit geldt: hoe meer, hoe beter.

Maar een fruitmand mist wel iets heel belangrijks, namelijk groente!

Groente is een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse voeding. 

Dus was jij van plan om een fruitmand te bestellen of versturen? Lees dan eerst dit artikel, want je vindt een beter alternatief.

Wil je direct voor een gezonder en origineler cadeau gaan?

Klik hier en ontdek de kracht van 100% natuurlijke slowjuice sapjes als heerlijk geschenk. 

Fruitmand bestellen of bezorgen? Hier een beter alternatief

Wat is een fruitmand? De naam zegt het al: een mandje vol met vers fruit! Fruit is een uitstekende bron van belangrijke vitamines en mineralen. Het bevat ook veel vezels.

Het bestellen en laten bezorgen van een fruitmand is dan ook een gezonder alternatief voor het versturen van een boeketje bloemen.

Dat is het verschil met bloemen, een fruitschaal bezorgen is interactief voor de ontvanger. De verschillende fruitsoorten in de fruitmand kunnen worden opgegeten, probeer dat maar eens met een boeketje witte rozen. 

Wil je onze sapkuur gids zien inclusief kant-en-klaar schema? Klik hier en we sturen het gratis naar je toe.

Waarom versturen mensen een fruitmand?

Een fruitmand als cadeau geven voor verjaardagen of andere gelegenheden is een geweldige manier om iemand zijn dag goed te maken. Het sturen van een fruitmand is om die reden altijd geschikt.

Een fruitmand bezorgen wordt vaak gedaan als een geschenk om steun te betuigen of goede wensen te sturen naar vrienden of familie.

Veel mensen doen het om hun dierbaren te trakteren op vers fruit om hen eraan te herinneren dat aan ze wordt gedacht. Je kunt een fruitmand ook laten bezorgen naar het bedrijfskantoor. 

Want laten we eerlijk zijn, een taart of chocolade geven is misschien lekker voor de ontvanger, maar niet het meest gezonde geschenk.

Een fruitschaal daarentegen is gevuld met verse fruitsoorten die een natuurlijke bron zijn van vitamines en mineralen.

Bovendien is fruit ook rijk aan antioxidanten die lichaamscellen beschermen tegen de schade die door vrije radicalen wordt aangericht.

Antioxidanten ondersteunen de natuurlijke afweer van je lichaam en zijn daarom onmisbaar als je waarde hecht aan je gezondheid. 

Maar er is een beter alternatief voor een fruitmand. Lees verder en ontdek wat je het beste als cadeau kunt bestellen als je een fruitmandje wilt sturen of bezorgen.

Wat zijn de nadelen van een fruitmandje bezorgen?

Nadeel #1: fruit is beperkt houdbaar

Wist je dat fruit eigenlijk helemaal niet geschikt is voor in een fruitmand of fruitschaal?

Fruitsoorten zoals appels, peren, bananen, pruimen, kiwi’s, vijgen, mango’s en perziken verspreiden een gas (ethyleen) als ze rijpen. Andere eetbare vruchten reageren op ethyleen waardoor het rijpingsproces wordt versneld.

Met andere woorden, in een volle fruitmand kan fruit elkaars houdbaarheid verkorten.

 Fruitsoorten die op kamertemperatuur worden bewaard, moeten daarom uit de fruitmand worden gehaald en zo apart mogelijk worden neergelegd.

De enige vruchten die weinig ethyleen produceren en daarom minder snel rijpen, zijn frambozen, bosbessen, aardbeien, citrusvruchten, kersen en grapefruit.

Bacteriën

Het eten van de huid van fruit vergroot je kans op het binnenkrijgen van bacteriën. De meeste fruitsoorten hebben een taaie buitenste schil waardoor ze niet kunnen binnendringen, maar als de schil kapot is dringen bacteriën gemakkelijk de vrucht binnen.

Hoewel het wassen van fruit kan helpen om het risico op schadelijke bacteriën te verkleinen, verwijdert het wassen niet alle bacteriën.

Warme temperaturen en koudebederf

Exotische fruitsoorten zoals bananen zijn heel gevoelig voor warme temperaturen en koudebederf.

Wanneer ze in de koelkast worden bewaard dan gaan de cellen kapot [1]Voedingscentrum: welk fruit bewaar je buiten de koelkast?. Andere fruitsoorten zoals frambozen en aardbeien kun je het beste wel in de koelkast bewaren.

Wat zorgt ervoor dat fruit bederft?

Enzymen, die van nature in natuurlijk en onbewerkt fruit voorkomen, maken deel uit van het natuurlijke verouderingsproces. Groenten en fruit ontbinden vanaf het moment dat ze worden geoogst door aanvallen van enzymen, oxidatie en bacteriën.

Als je een fruitmand voor je werk bestelt dan gaan er dagen voorbij totdat het bij de ontvanger is aangekomen en dan zijn er wel al voedingsstoffen verloren.

Het voordeel van diepgevroren fruit en groentesap

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bevat ingevroren fruit en groente juist de meeste voedingswaarde.

Dit komt omdat fruit en groente direct na de oogst wordt ingevroren, wanneer ze het meest rijp en voedzaam zijn.

Doordat het meteen wordt ingevroren blijven de vitamines en voedingsstoffen behouden. Bevroren groenten en fruit – zoals in groentesap – zijn doorgaans beter dan voedingsproducten die over lange afstanden zijn vervoerd [2]Vitamin retention in eight fruits and vegetables: a comparison of refrigerated and frozen storage. Ook heeft fruit en groente de neiging om de smaak beter vast te houden wanneer het meteen wordt ingevroren.

Als je er zeker van wilt zijn dat je gezin – of iemand anders – gezond eet, kun je ook overwegen om 100% natuurlijke slowjuice sapjes te bezorgen. Een gezonder alternatief voor het sturen van een fruitmand.

Deze heerlijke sapjes zijn gemaakt van groenten en fruit die worden geoogst als ze rijp zijn en zitten bomvol vitamines en mineralen. Alle natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig van onbewerkt plantaardig voedsel. De groentesapjes zijn verrijkt met superfoods zonder toevoegingen.

Dus vergeet die ouderwetse fruitmand of fruitschaal. Want hoe verras je iemand op originele wijze? Met ons sap kortingspakket natuurlijk!

Het drinken van heerlijke verse sapjes, vol met fruit en groenten, betekent ook jezelf of iemand anders af en toe iets lekkers gunnen. Mensen zullen ervan genieten en ze zullen het waarderen.

Dus wil je een gezond en origineel alternatief voor het bezorgen van een fruitmand?

Klik dan hier voor meer informatie over onze sapjes kortingspakketten.

En ervaar de heerlijke smaaksensatie van ons groentenabonnement vanaf de eerste dag! 

Alle HappyJuicy sapjes

Nadeel #2: Je mist de gezondheidsvoordelen van groente

Het eten van fruit, met name in grote hoeveelheden, heeft een aantal nadelen. Fruit bevat meer natuurlijke suikers en calorieën dan groente.  Ook is het drinken van veel vruchtensap niet gezond omdat het leidt tot een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel.

Niemand betwist dat het eten van fruit gezond is, maar te veel van het goede kan schadelijk zijn, zeker wanneer je diabetes hebt.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het consumeren van te veel fructose (van nature voorkomende suikers in fruit) in verband gebracht met een verhoogd risico op diabetes type 2 en gewichtstoename.[3]Intake of fruit, vegetables, and fruit juices and risk of diabetes in women

Een combinatie van fruit en groenten is de beste manier om een grote verscheidenheid aan vitamines, mineralen en antioxidanten binnen te krijgen.

Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om minimaal 2 porties fruit per dag te eten.[4]Voedingscentrum: hoeveel fruit per dag heb ik nodig? Dat komt neer op 200 gram fruit. In principe kun je fruit zoveel eten als je wilt.

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd waarbij mensen 20 porties fruit per dag aten en na enkele weken of maanden niet in gewicht aankwamen[5]Effect of a very-high-fiber vegetable, fruit, and nut diet on serum lipids and colonic function [6]Some biochemical effects of a mainly fruit diet in man

Sterker nog: uit onderzoek blijkt zelfs dat iedere 100 gram fruit die je per dag eet, gekoppeld is aan 300 gram gewichtsverlies in een periode van 6 maanden. Het eten van meer groente zorgde in dit onderzoek voor nog een beter afslankresultaat.[7]High intake of fruits and vegetables predicts weight loss in Brazilian overweight adults

Voel je dus vrij om zoveel groenten en fruit te eten wanneer je daar zin in hebt. 

Minder suiker met groente

Groente bevat over het algemeen meer water. Zo kunnen bladgroenten voor maximaal 95% uit water bestaan, terwijl fruit minder water bevat (61-89%).[8]Health Benefits of Fruits and Vegetables

Onze sapjes bestaan voor 30% uit fruit en 70% groente. Dat komt neer op gemiddeld 260 gram groente en fruit per flesje. Kies daarom voor gezonde groentesapjes! Zijn niet alleen makkelijk mee te nemen, ze zijn ook langer houdbaar dan een fruitmand en je kunt de flesjes invriezen.

Bovendien bevatten onze sapjes geen toegevoegde suikers of kunstmatige toevoegingen en zijn 100% natuurlijk.

Kies daarom alleen voor gezonde groentesapjes die je hier met korting kunt bestellen.

Nadeel #3: niet iedereen eet graag fruit

Mensen zouden elke dag voldoende fruit en groente moeten eten, maar veel mensen hebben geen zin of tijd om zelf verse groenten en fruit te bereiden.

Een fruitmand bezorgen kan dan ook een leuk idee zijn, maar houd er rekening mee dat wat voor de ene persoon werkt, voor de andere misschien niet werkt. Sommige mensen vinden fruit vies en zijn niet blij te maken met een fruitmand. Niet iedereen houdt van het eten van fruit, en zeker niet als ze ziek zijn.

Als je ziek bent en je niet lekker voelt, heb je misschien geen eetlust of heb je het gevoel dat je niets binnen kunt houden. Het eten van hele stukken fruit kan dan een hele opgave zijn.

Het drinken van gezonde slowjuice sapjes met verse fruit en groenten zal een stuk makkelijker gaan en heeft een positief effect op de gezondheid, vooral als op dit moment te weinig groente en fruit wordt gegeten.

Met sapjes krijg je meer fruit en groente binnen met minder moeite.

Hoewel fruit op zichzelf geen ziekte kan genezen, kan het nuttigen van meer fruit en groenten helpen om de symptomen te verlichten en je beter te voelen.

Het drinken van groentesap kan in sommige gevallen beter werken dan het eten van hele groenten en fruit, omdat je lichaam de voedingsstoffen beter kan opnemen en het je spijsverteringsstelsel rust geeft bij het verteren van vezels.

Fruitmandje als cadeau doen? Ga voor gezonde sapjes

Zoals je hebt gelezen zijn verse groentesapjes een gezonder alternatief voor het sturen van een fruitmand.

Omdat onze koudgeperste sappen direct vers in de flesjes worden gestopt, behouden ze hun vitamines en mineralen van fruit en groenten. Ze hebben niet de toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen die de meeste sappen in de supermarkt wel bevatten. Koop daarom nooit sapjes uit de supermarkt en ga voor kwaliteit met de meeste voedingswaarde.

Door het drinken van natuurlijke slowjuice sapjes kun jij op een makkelijke manier de voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt voor een optimale gezondheid en het verhogen van je energieniveau.

Dus als je een uniek en gezond cadeau wilt geven aan je partner, familielid of collega, zijn gezonde groentesapjes precies wat je nodig hebt!

Klik hier en lees meer informatie over onze 100% natuurlijke slowjuice sapjes als geschenk of cadeau.

En tover een glimlach op het gezicht van de ontvanger! Je kunt zelf kiezen op welke dag je de sapjes wilt ontvangen. Wel zo makkelijk. De sapjes worden bevroren aan huis geleverd.

Dit is de beste manier om de voedingsstoffen te bewaren qua conservatie methode. 

HappyJuicy 9 sapjes pakket

Koudgeperst (Cold pressed) slowjuice techniek

Onze sapjes worden gemaakt met behulp van de koudgeperste (cold pressed) slowjuice techniek. Door het sap koud en op langzame snelheid te persen, blijven veruit de meeste smaak, nutriënten en enzymen behouden.

Er wordt geen extra warmte of zuurstof gebruikt in het bewerkingsproces, wat betekent dat er geen voedingsstoffen verloren gaan in de hitte van traditionele pasteurisatie.

Dit resulteert in gezonde sapjes die rijk zijn aan vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten. Dit in tegenstelling tot de veelal ongezonde suikerrijke sapjes in de supermarkt.

Daarom richt HappyJuicy zich met name op sapjes die uit groenten en een beetje fruit bestaan.

De sapjes van HappyJuicy bestaan uit 70% groente en 30% fruit (voor als je wat meer zoetheid wilt) en we hebben sapjes die voor 100% uit groente bestaan.

Op deze manier houden we het suikergehalte in onze sapjes laag. Want hoewel fruitsuikers natuurlijk zijn, kan het de bloedsuikerspiegel snel laten stijgen. Groentesapjes die voor minimaal 70% uit groente bestaan bevatten veel minder suiker dan vruchtensappen, dus het veroorzaakt minder insulinepieken.

Onze sapjes zijn het beste geschenk om de gezondheid te verbeteren. En ze smaken ook nog eens verrassend lekker!

Ontdek onze 100% natuurlijke sapjes en boost je gezondheid!

Het drinken van onze sapjes is de ideale manier om je hoeveelheid groente en fruit aan te vullen.

Niet alleen bespaar je hiermee tijd maar je krijgt ook een breed scala van voedingsstoffen binnen. Zo bevatten onze sappen gemiddeld meer dan 7 gezonde ingrediënten en verrijken ze met superfoods.

De verschillende vitaminen en mineralen in de sappen ondersteunen het immuunsysteem en het energieniveau.

De groente en fruit die we gebruiken worden lokaal geteeld dus het komt uit eigen regio.

Klik hier om onze sapjes te bekijken en te bestellen »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.