Fruit op je Werk? Ontdek een Gezonder Alternatief!

HappyJuicy 30 sapjes pakket voorkant groot

Fruit op je werk bestellen wordt steeds populairder. 

Bedrijfsfruit maakt het makkelijker voor mensen die geen tijd hebben om gezonde boodschappen te doen.

Dit is een goede zaak want Nederlanders eten sowieso te weinig fruit.  Maar het is ook belangrijk om veel groente binnen te krijgen. 

Denk je erover om  fruit op kantoor te bestellen? In dit artikel ontdek je een gezonder alternatief voor het eten van bedrijfsfruit. 

Wil je direct voor verse groentesapjes gaan om je gezondheid onder werktijd te ondersteunen?  

Klik hier en ontdek de kracht van 100% natuurlijke slowjuice sapjes met speciale korting

Waarom is fruit op je werk zo belangrijk?

Voeding heeft een groot effect op de productiviteit van werknemers. Ongezond eten op kantoor staat dan in verband met een verlies aan productiviteit, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Van de werknemers die ongezonde voeding eten, blijft gemiddeld 27% vaker thuis door ziekte dan collega’s die gezond voedsel eten.

Er zijn veel redenen waarom mensen eten op kantoor bestellen. Het kan een gedoe zijn om naar de supermarkt te gaan, te koken en op te ruimen na een maaltijd. Maar er zijn enkele problemen met dit gemak. Het voedsel dat besteld wordt is vaak ongezond en je hebt geen controle over de ingrediënten of hoe het wordt gemaakt.

Het eten op het werk dat wordt uitgedeeld aan werknemers op kantoor door werkgevers is ook vaak suikerrijk. Ongezond, suikerrijk voedsel op het werk is vaak goedkoper dan gezonde alternatieven. Dan is de keuze al snel gemaakt.

Toch is dit een kwalijke zaak omdat slechte eetgewoonten gekoppeld zijn aan slechte werkprestaties en meer ziekteverzuim. Met andere woorden, het voedsel dat gegeten wordt op het werk kan een groot probleem zijn voor de gezondheid van werknemers met verstrekkende gevolgen.

Wil je onze sapkuur gids zien inclusief kant-en-klaar schema? Klik hier en we sturen het gratis naar je toe.

Nederlanders eten veel te weinig groente en fruit

Het is geen geheim dat de meeste Nederlanders te weinig fruit en groenten eten. Gemiddeld eet een volwassen Nederlander 139 gram groente per dag.[1]Voedselconsumptie in 2012-2014 vergeleken met de Richtlijnen goede voeding 2015 Als we kijken naar de volwassenen van 19-50 jaar dan eet slechts 3-4% minstens de aanbevolen hoeveelheid groente.[2]Voedselconsumptie 2012 – 2016. Vergelijking met de Richtlijnen goede voeding 2015

Gezondheidsorganisaties raden mensen aan om veel groente in hun dieet op te nemen. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om dagelijks zowel 250 gram groente als 200 gram fruit te eten.[3]Groente Factsheet – Voedingscentrum

Laten we eerst eens kijken hoe de kwaliteit van voeding de productiviteit kan beïnvloeden. Daarna bespreken we een gezonder alternatief voor het eten van fruit op kantoor.

Hogere fruitconsumptie leidt tot minder vettig voedsel

Uit Australisch onderzoek komt naar voren dat het verstrekken van gratis fruit in het bedrijf, ervoor zorgt dat werknemers minder vette snacks eten.[4]Increasing Employees’ Fruit Consumption through Access and Peer Support at Work

De onderzoekers verdeelden de werknemers in twee groepen en degenen die het fruit kregen, veranderden hun eetgewoonten. Dit geeft aan dat werkgevers met bedrijfsfruit hun werknemers kunnen stimuleren om gezonder te leven.

Groente- en fruitconsumptie is goed voor de geest

Onderzoek heeft aangetoond dat het nuttigen van groenten en fruit gedurende de dag niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest.

In dit onderzoek, gepubliceerd in het British Journal of Healthy Psychology, werd de voedselconsumptie en stemming en gedrag van de deelnemers bestudeerd over een periode van 13 dagen.[5]On carrots and curiosity: eating fruit and vegetables is associated with greater flourishing in daily life Daarna onderzochten onderzoekers hoe de voedselkeuzes van mensen hun dagelijkse ervaringen beïnvloeden.

Dit was hun conclusie: hoe meer groenten en fruit mensen consumeren (maximaal 7 porties), hoe gelukkiger, meer betrokken en creatiever de deelnemers waren.

Hoe dit komt? Omdat groenten en fruit essentiële voedingsstoffen bevatten die de productie van dopamine op gang helpen. Dopamine is een stof die hoort bij het beloningssysteem van de hersenen en speelt een belangrijke functie in hoe we ons voelen.

Groenten en fruit zijn ook rijk aan antioxidanten, die goed zijn voor het geheugen. Als je als werknemer of werkgever manieren zoekt om de prestaties te verbeteren, dan zijn voedingsrijke voedingsmiddelen essentieel.

Gezondere voeding op kantoor leidt tot lagere ziektekosten

Zoals je ziet is het aanbieden van fruit op kantoor een eenvoudige maar effectieve manier om het welzijn van werknemers te vergroten.

Niet alleen zal het personeel gratis fruit in het bedrijf waarderen, het verlaagt ook de kosten van loondoorbetaling bij ziekte. Een zieke medewerker kost dagelijks 250 euro, oplopend tot maar liefst 400 euro.[6]Zilveren Kruis: Ziek? Weet u wel wat dat kost? 

Dit is belangrijk om in het achterhoofd te houden voor het stimuleren van fruit op het werk. Over laaghangend fruit voor werkgevers gesproken.

Gezonder eten bevordert de werkprestaties

Ook veel mensen zien meer fruit op het werk wel zitten. Uit een Brits onderzoek onder 2000 werknemers blijkt dat meer dan de helft denkt dat productiviteit, humeur en stressniveau zouden verbeteren als ze meer gezonde snacks zouden krijgen, zoals fruit op het werk.

Van de respondenten eet maar liefst de helft ongezond als ze gestrest zijn op het werk, terwijl 55% van de werknemers zich beter voelt op het werk als ze gezond voedsel eten.

Samenvattend:

De resultaten van deze onderzoeken laten zien dat de levering van vers bedrijfsfruit en groente op kantoor, de consumptie van fruit en groenten onder werknemers aanzienlijk verbetert en kan bijdragen aan betere werkprestaties en het voorkomen van ziekteverzuim.

Wat kost fruit op je werk?

De kosten van bedrijfsfruit kunnen variëren, afhankelijk van de frequentie en grootte van fruitleveringen op kantoor die je kiest. Normaal gesproken ben je voor een fruitbox van 30 stuks fruit tientallen euro’s kwijt. Ook kunnen er extra bezorgkosten aan verbonden zijn.

Vers fruit op je werk? Ontdek een gezonder alternatief

Met het aanbieden van bedrijfsfruit op kantoor stimuleer je de gezondheid van medewerkers. Fruit in het bedrijf moedigt mensen aan om gezonde voedingskeuzes te maken. Het enige nadeel aan bedrijfsfruit op kantoor is dat niet iedereen een liefhebber is van fruit.

Als je het voor je gezin koopt of voor in de kantine in een bedrijf, is de kans groot dat er van een fruitmandje weinig gebruik van wordt gemaakt. 

Bovendien kunnen verschillende fruitsoorten snel rotten vanwege een gas dat ethyleen wordt genoemd. Als je ooit verschillende fruitsoorten in de supermarkt hebt gekocht en samen in een fruitschaal hebt gelegd, dan weet je wat ik bedoel…

Als verschillende fruitsoorten bij elkaar liggen, zal ethyleen ervoor zorgen dat ze allemaal sneller rijpen.

Met name appels, avocado’s, peren, pruimen, mango’s, meloenen, bananen en abrikozen, enz. zijn vatbaar voor ethyleengas en geven dit ook af. Daarom moeten ze allemaal apart worden bewaard.

Dat fruitmandje op het werk mist bovendien iets heel belangrijks. En dat is groente!

Groente is een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse voeding

Groente is over het algemeen gezonder dan fruit. Vooral zoet fruit en gedroogd fruit zit vol met fructose. En voor je gezondheid moet het daarom met mate worden geconsumeerd. Fructose vergroot ook het hongergevoel en daardoor kun je meer gaan eten.

Een ander verschil is het watergehalte van groenten en fruit. Groentesoorten zoals sla, selderij, komkommer, courgette, tomaten, kool, spinazie en broccoli hebben een watergehalte van 80% of hoger. Fruit daarentegen heeft in vergelijking vaker een lager watergehalte.

Dit is belangrijk omdat de totale hoeveelheid water in het lichaam (vochtbalans) in balans moet worden gehouden. Een tekort aan vocht kan leiden tot hoofdpijn, verlies van eetlust en vermoeidheid.

Het is daarom verstandig om zowel voldoende fruit als groente te consumeren. Deze bevatten namelijk verschillende voedingsstoffen en zijn belangrijk voor je gezondheid. Dus als je wilt afvallen of je gezondheid en weerstand een boost kan gebruiken, kies dan ook voor groenten in plaats van enkel bedrijfsfruit.

Je kunt het voor jezelf en je collega’s nog makkelijker maken door het drinken van de beste groentesapjes met 30% fruit en 70% groente. Want gemakkelijk fruit en groente binnenkrijgen doe je met een groentebox van verse sapjes van HappyJuicy die gemiddeld 260 gram fruit en groente bevatten per flesje!

Zo ben je er zeker van dat je alle belangrijke vitamines mineralen, antioxidanten en andere plantaardige stoffen op een dag binnenkrijgt. 

Gezonde en natuurlijke slowjuice sapjes op het werk

De voordelen van groentesap zijn talrijk en dit maakt het een uitstekende aanvulling op je dieet. Laten we eens kijken wat de groentesapjes van HappyJuicy zo heilzaam maakt:

Ik heb de grootste voordelen van HappyJuicy sapjes voor je op een rijtje gezet:

  • Onze groentesapjes zijn van 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt en verrijkt met superfoods. Ze zijn vrij van toegevoegde suikers, e-nummers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.
  • Met onze groentesapjes krijg je gemiddeld 260 gram groente en fruit per flesje en consumeer je waarschijnlijk meer fruit en groenten dan je anders zou doen.
  • Bijna alle vitamines, mineralen en antioxidanten blijven behouden in onze natuurlijke slowjuice sapjes.
  • Het is gemakkelijker om de groentesapjes te verteren en ze worden beter door het lichaam opgenomen dan vezelrijke vruchten.
  • We bezorgen je bestelling gratis binnen Nederland en België. Je betaalt dus geen bezorgkosten. Wel zo fijn!

Klik hier en profiteer van onze sapjes kortingspakketten en ga lekker aan de slag!

Groentesapjes zijn daarom een slimme investering voor gezonde werknemers. Mensen kunnen alleen het voedsel nuttigen dat voor hen beschikbaar is.

Natuurlijk staat het iedereen vrij om eten van huis te nemen, maar een werkgever kan zijn steentje bijdragen om gezonde oplossingen te bieden door de koelkast te bevoorraden met gezonde sapjes van fruit en groenten.

Bovendien zijn onze groentesapjes langer houdbaar dan fruit op het werk. Nadat onze sapjes zijn geperst vriezen wij ze direct in. Vriezen is de meest effectieve methode om vitaminen te behouden. Het is dus niet per se minder vers dan fruit of groente. Vandaar dat de sapjes ook bevroren op kantoor worden geleverd.

Het enige grote voordeel van fruit of groente in het geheel eten is dat je meer vezels binnenkrijgt. En die heb je natuurlijk ook nodig. Gelukkig kun je vezels uit meerdere bronnen halen. Het drinken van gezonde sapjes kun je dan ook zien als een goede aanvulling op een gezond eetpatroon.

Als je op een makkelijke manier meer vitamines, mineralen en antioxidanten wilt binnenkrijgen, dan zullen onze heerlijke sapjes je daarbij helpen!

Ontdek onze 100% natuurlijke sapjes en boost je gezondheid!

Het drinken van onze sapjes is de ideale manier om je hoeveelheid groente en fruit aan te vullen.

Niet alleen bespaar je hiermee tijd maar je krijgt ook een breed scala van voedingsstoffen binnen. Zo bevatten onze sappen gemiddeld meer dan 7 gezonde ingrediënten en verrijken ze met superfoods.

De verschillende vitaminen en mineralen in de sappen ondersteunen het immuunsysteem en het energieniveau.

De groente en fruit die we gebruiken worden lokaal geteeld dus het komt uit eigen regio.

Klik hier om onze sapjes te bekijken en te bestellen »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.