Kun je Afvallen met een Detox Kuur of Sapkuur?

afvallen detox kuur

Heb jij last van overgewicht en wil je graag 2, 5 of meer kilo’s afslanken? Dan ben je hier aan het goede adres!

Een van de makkelijkste manieren om gewicht te verliezen is door een detox kuur of sapkuur te volgen.

Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoeveel je kunt afvallen met een detox sapkuur.

Wat is het verschil tussen een detox kuur en een sapkuur?

We krijgen vaak de vraag hoeveel je kunt afvallen met een detox of sapkuur.

Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst een onderscheid te maken tussen een detox kuur en een sapkuur.

Laat ik meteen met de deur in huis vallen:

Een detox kuur wordt gezien als een manier om gifstoffen en afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen door jezelf te onthouden van vast voedsel (vasten) of specifieke voedselgroepen.

Een detox kuur kan met sapjes zijn maar dit hoeft niet. Vaak drink je dan ook shotjes, detox thee en dergelijke.

Een sapkuur is bedoeld om te sapvasten waarbij je enkele dagen achter elkaar alleen gezonde sapjes drinkt die voedzaam zijn. Vaak met als doel om af te vallen en om je lichaam te reinigen van afvalstoffen en toxines.

Je lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan toxische stoffen. Het probleem is dat ons lichaam niet is geëvolueerd om het overschot aan toxische stoffen aan te kunnen waarmee we elke dag in aanraking komen.

Zowel een detox kuur als een sapkuur kunnen helpen om gezonder te leven en schadelijke gifstoffen en afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Beide kuren vermijden alcohol, cafeïne, geraffineerde suikers, bewerkt voedsel en nicotine.

Door enkele dagen te sapvasten kun je voorkomen dat er nieuwe toxines in je lichaamsvet worden opgeslagen.

Doordat je lichaam geen gifstoffen, suikers, en ongezonde vetten hoeft te verwerken, krijgt je lever en vetverbranding de kans om de gifstoffen die je hebt opgebouwd in je vetcellen af te breken.

Hierdoor krijg je meer energie en ga je afvallen. Daarom is een sapkuur een effectieve manier voor gewichtsverlies.

Je kunt een gezonde sapkuur hier voordelig bestellen, of je kunt het thuis zelf maken met een blender of sapcentrifuge.

HappyJuicy 18 sapjes pakket boven
Wil je onze sapkuur gids zien inclusief kant-en-klaar schema? Klik hier en we sturen het gratis naar je toe.

Is detoxen goed om af te vallen?

Ja, als je doel gewichtsverlies is, kan zowel een detox kuur als een korte sapkuur helpen met afvallen. Het resultaat met afvallen zal voor beide kuren vergelijkbaar zijn want de caloriebeperking is waarschijnlijk gelijk. Dit zal leiden tot gewichtsverlies.

Door alleen gezonde sapjes te drinken kun je gewicht verliezen omdat je minder eet. Het is een vorm van caloriebeperking.[1]Popular Weight Loss Strategies: a Review of Four Weight Loss Techniques

De aanbevolen gemiddelde dagelijkse calorie-inname is 2.000 calorieën voor vrouwen en 2.500 voor mannen. De calorieën die je binnenkrijgt geven je lichaam energie. Eet je minder dan je lichaam aan energie nodig heeft, dan wordt de energie gebruikt die in je lichaam is opgeslagen.

Tijdens het sapvasten krijg je weinig calorieën binnen. Als je enkele dagen minder calorieën tot je neemt dan je lichaam nodig heeft, zal je afvallen en vet verbranden. 

Hoeveel val je af met een 5 dagen detox?

Dit hangt ervan af welke soort detox kuur je volgt. Elk lichaam en ook iedere detox kuur is anders, maar bij een detox kuur van 5 dagen kun je gemiddeld genomen tussen de 2 en 5 kilo gewicht verliezen.

Dit is een combinatie van vocht- en vetverlies. Houd er rekening mee dat dit gewichtsverlies alleen behouden blijft als je na je detox kuur ook gezond blijft eten.

Hoeveel val je af met een sapkuur?

Bij mensen die een sapkuur volgen van 3 dagen zien we gemiddeld een gewichtsverlies van 1 tot 3 kilo. Bij een 5-daagse sapkuur varieert het afvallen tussen de 2 en 5 kilo. Echter kan dit verschillen per persoon op basis van je geslacht, lichaamsbouw en leeftijd.

Is een sapkuur goed voor je?

Groente en fruit leveren belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen en andere bioactieve stoffen met een antioxidantwerking. De meeste mensen eten te weinig groenten en fruit en profiteren dus ook niet van de gezondheidsvoordelen.

Door het drinken van gezonde slowjuice sapjes met verse groente en fruit zal dit een positief effect hebben op je gezondheid, vooral als je op dit moment te weinig groente en fruit eet.

Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks minstens 250 gram groenten per dag te eten.[2]Voedingscentrum: Groente Factsheet Maar het binnenkrijgen van meer groente is nog beter.

We raden je af om vruchtensappen uit de supermarkt te drinken. Deze producten zitten vol met suikers en zijn niet bepaald gezond. En ze helpen je zeker niet met afvallen!

Wil je direct met de beste sapjes aan de slag of een detox sapkuur ervaren? Klik dan direct hier om jouw kortingspakket te bestellen.

Ervaringen met een detox kuur of sapkuur

Wat zijn de ervaringen met een detox sapkuur? Hieronder kun je de ervaringen en succesverhalen lezen van anderen:  

Eerste keer juicen voor mij. Bestelde een 3-daagse detox sapkuur. De klantenservice was erg behulpzaam. Ik viel ook 3 kg af, wat een extra bonus is haha. Mijn ervaringen zijn tot dusverre positief. Ik kijk al uit naar mijn volgende kuur. – Anoniem

Afvallen is voor mij nooit makkelijk geweest. Ik was dan ook erg benieuwd naar je sapjes. Zouden ze wel smaken? En nog belangrijker… zou zo’n sapkuur wel werken? Mijn nieuwsgierigheid overwon, dus ik moest het uitproberen! Mijn twijfel bleek onterecht. De service was top en de 9 soorten sapjes die ik heb gekregen zorgen voor de ene verrassing na de andere. Meer dan genoeg variatie, wel zo fijn! D

e sapjes nemen me wel een hoop zorgen uit handen en dat is ook wat waard. Ik vind de sapkuur makkelijk vol te houden en ik voel me er goed bij. Absoluut geen hongergevoel gehad. Ik heb mijn zus ondertussen ookal overtuigd het uit te proberen, haha! Dank jullie wel! – Marjolein

Dit is de eerste keer dat ik een detox sapkuur reiniging van HappyJuicy heb geprobeerd. Ik koos voor een 5-daagse sapkuur ervaring en verloor bijna 4,5 kilo. Op dag 4 zei mijn man hoe goed ik eruitzag. Ook de smaken waren beter dan ik dacht. Ik ga deze sapjes beslist vaker bestellen. – Carla

Deze natuurlijke slowjuice sapjes van jullie zijn absoluut heerlijk en gezond! Zo fijn dat ze suikerarm zijn. Soms voeg ik er wat eiwitpoeder aan toe als ik een maaltijdvervanger wil. Ik ben 3 kg afgevallen in 5 dagen tijd en voel me een stuk fitter en ook slanker. Kortom, ik ben tevreden en zal zeker weer bij jullie bestellen. – Christie

Ik heb de 3-daagse detox kuur bij jullie gevolgd. Het was mijn eerste detox kuur ervaring en ben zeer tevreden met de behaalde resultaten. De detox kuur was een stuk makkelijker vol te houden dan ik dacht. Ik voelde me goed en had geen noemenswaardige bijwerkingen. Met name de variatie aan smaken vond ik heel erg fijn! Ze smaakte verrassend lekker.

Sommige zijn zoet en andere wat kruidig, enkele iets bitter, maar die variatie aan smaken zorgt ervoor dat de sapkuur veel makkelijker vol te houden is. Je weet in elk geval zeker dat je lichaam krijgt wat het nodig heeft! Ik zal later dit jaar zeker nog een keer van jullie detox kuur gebruik gaan maken. – Suzan

Wil je direct zelf ook onze sapjes of een detox kuur ervaren? Klik dan direct hier om jouw pakket te bestellen.

HappyJuicy 60 sapjes pakket voorkant groot

Heeft een detox sapkuur ook risico’s of bijwerkingen?

Hoewel je snel kunt afvallen met een detox sapkuur, levert een sapkuur je niet voldoende eiwitten en vezels op. Wil je het zekere voor het onzekere nemen dan zou je extra eiwitshakes nemen. Maar kortdurend sapvasten van 3, 5 of 7 dagen levert normaal gesproken geen risico’s op.

Tijdens een 3-daagse of 5-daagse detox sapkuur kun je misschien wat lichte hoofdpijn of lichte pijntjes krijgen, vooral als je gewend bent aan veel suikers, koffie en alcohol. Deze symptomen zullen na enkele dagen verdwijnen.

We raden sapvasten af aan mensen met ondergewicht, mensen met een zwak immuunsysteem, mensen met eetstoornissen, als je zwanger bent, als je borstvoeding geeft en als je jonger bent dan 18 jaar. 

Tot slot

Een detox kuur of sapkuur kan de moeite waard zijn als je wil afvallen. Ze kunnen je ook voorbereiden om je ongezonde eetgewoonten aan te passen. Sommige mensen worstelen met afvallen en verliezen sneller gewicht met sapvasten. 

Als je van gezonde groentesapjes houdt dan kun je onze HappyJuicy sapkuur gebruiken om af te vallen en je lichaam te ontgiften.

Bij HappyJuicy krijg je 9 verschillende groentesapjes vol gezonde voedingsstoffen in alle kleuren en smaken. En met meer dan 250 gram groente en fruit per flesje weet je zeker dat je gezondheid een boost krijgt.

Klik hier voor meer informatie over onze Detox Sapkuren en ontdek alle voordelen van het sapvasten!

Alle HappyJuicy sapjes

Voor iedere persoon bieden we bij HappyJuicy een passende sapkuur. Variërend van een detox sapkuur van 3 dagen om eens kennis te maken van een detox kuur. Tot een intensieve sapkuur van maar liefst 7 dagen (voor de ervaren detoxer).

Met een sapkuur van 5 dagen krijg je sneller het resultaat dat je wenst, maar het is ook intensiever dan een sapkuur van 3 dagen per week.

Alle sapkuren hebben een ontgiftende werking en helpen afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam af te voeren. 

Naast dat je er veel energie uithaalt, kan het jou ook helpen om af te vallen of op gezond gewicht te blijven. Beter dan dit kunnen we het niet maken!

Ontdek onze 100% natuurlijke sapkuren en ervaar alle voordelen

Benieuwd naar een sapkuur om te sapvasten?

Wij van HappyJuicy bieden 100% natuurlijk slowjuice sapjes aan die je drinkt met ons sapkuur programma.

Dit speciale programma komt met een sapkuur gids en schema en is de ideale manier om je gewenste resultaat te behalen!

De groente en fruit die we gebruiken worden lokaal geteeld. Daarbij voegen we superfoods toe aan de sapjes. Kortom, onze sapjes zitten boordevol voedingsstoffen en ondersteunen daarmee je immuunsysteem en energieniveau.

Klik hier en ontdek direct onze sapkuur programma’s »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook​

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis het ebook

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.

Vul hieronder je voornaam en e-mail in en download gratis de sapkuur gids en schema

Door je e-mailadres in te vullen ontvang je regelmatig waardevolle tips via de mail. Voor deze mailing kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven middels de uitschrijflink onderaan iedere mail.